- Gullkampen er over, sier Mancini

Men dagens resultater sier det motsatte. United tapte mot Wigan.

FULLTREFFER: Shaun Maloney skrur inn 1-0-målet under svakt press fra United-spillerne etter en corner. Foto: Peter Powell, EPA/NTB Scanpix
FULLTREFFER: Shaun Maloney skrur inn 1-0-målet under svakt press fra United-spillerne etter en corner. Foto: Peter Powell, EPA/NTB ScanpixVis mer


Wigan - Manchester United 1-0. Manchester City - West Bromwich 4-0.

Wigan hadde aldri tatt poeng mot United på 13 møter i ligaen. I dag tok de full pott da begge lagene desperat trengte poeng.

Samtidig knuste Manchester City sine gjester West Bromwich med fire mål, og tok tre poeng innpå United i kampen om Premier League-tittelen. Det skiller dermed fem poeng med fem kamper igjen å spille.

City og United møtes til utsatt kamp på Etihad Stadium 30. april. Både før og etter den kampen har begge lag to seriekamper igjen å spille.

I et tenkt eksempel der City vinner lokaloppgjøret, og United spiller én uavgjort mens City vinner sine gjenværende, vil de stå likt på poeng ved sesongslutt.

Etter kveldens resultater har City bedre målforskjell enn rivalene. Tittelkampen er langt fra avgjort.

Mancini: - Det er over Eller er den det? City-manager Roberto Mancini sier nemlig nettopp det i TV-intervjuet sendt på TV 2 Premier League HD 1 etter kampene i kveld.

- Det er over. Over, sier italieneren til en litt forbløffet intervjuer som hadde tenkt å snakke om det nye livet i tittelkampen.

- Hvorfor?

- Fordi United er et fantastisk lag som ikke gir bort dette. Men vi har gjort den beste sesongen på 50 år, jeg er stolt av spillerne, sier Mancini.

TEVEZ TILBAKE: Carlos Tevez (t.v.) startet sin første City-kamp siden krangelen med Mancini i høst. Og scoret sitt første mål for sesongen til 3-0. Foto: Adrian Dennis, AFP / NTB Scanpix
TEVEZ TILBAKE: Carlos Tevez (t.v.) startet sin første City-kamp siden krangelen med Mancini i høst. Og scoret sitt første mål for sesongen til 3-0. Foto: Adrian Dennis, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Etter at Mancini hadde sagt at han er glad på vegne av Carlos Tevez, som startet sin første City-kamp på et halvt år og scoret 3-0-målet for City, måtte intervjueren be Mancini gjenta at han virkelig mente det gullkampen var over.

- Det er ikke viktig for meg. Det viktige er at vi avslutter sesongen bra, sier Mancini.

- Wigan fortjente å vinne United-sjef Alex Ferguson var skuffet, men fattet da han ble intervjuet noen minutter seinere.

- Det var en skuffende kveld. Første omgang ble totalt dominert av Wigan. Andre omgang var bedre for oss. Men det var en av de dårlige kveldene du får noen ganger i fotballen, sier Ferguson.

Skotten mener United ble snytt for et klart straffespark da Figueroa handset mot slutten av kampen, men la også til:

- Wigan var det beste laget, og fortjente å vinne.

Wigan styrte På DW Stadium tok hjemmelaget Wigan føringen fra første stund.

United slet med å få tak i ballen, og ble spilt veldig dype. Wigan presset og presset, og hadde også ballen i mål da Victor Moses nikket inn en corner.

Men United-keeper David de Gea slo ut med armene og mente han ble dyttet, og fikk dommernes medhold i det - og scoringen ble annullert.

TV-reprisene viste at det i beste fall var en streng annullering, og kanskje direkte feil.

Før det skjedde hadde byrivalen Manchester City tatt en høyst fortjent ledelse mot West Bromwich hjemme på Etihad Stadium. Allerede i kampens sjette minutt hadde Sergio Agüeros skudd fra 20 meters hold blåst forbi Ben Foster i WBA-målet.

Wigan i ledelsen Etter pause fortsatte Wigan der de slapp. Snaue fem minutter inn i omgangen fikk de en corner de ikke skulle hatt. Den ble slått kort til Shaun Maloney, som førte innover langs 16-meteren. Da ingen United-spillere presset ham, fikk han sikte skuddet lekkert opp i høyre hjørne.

OMDISKUTERT ANNULLERING:  Wigans Victor Moses nikket ballen i mål i første omgang, men United-keeper David de Gea (i gult) fikk et noe billig frispark for armbruken til Gary Caldwell. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
OMDISKUTERT ANNULLERING: Wigans Victor Moses nikket ballen i mål i første omgang, men United-keeper David de Gea (i gult) fikk et noe billig frispark for armbruken til Gary Caldwell. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix Vis mer

Da meldingen om Wigan-scoringen noen små øyeblikk seinere nådde Etihad, jublet City-fansen allerede mens Agüero satte inn sitt andre mål for kvelden.

Det ble fulgt opp av sesongens første scoring for Carlos Tevez, som i kveld spilte sin første kamp fra start etter at han i vinter var i selvpålagt «eksil» i Argentina etter krangelen med Roberto Mancini.

David Silva lobbet elegant inn 4-0 for City like etter.

Snytt for straffe Tilbake i Wigan gikk marginene fortsatt mot United. Wigans Maynor Figueroa forsøkte å løfte beinet for å blokkere et innlegg, men ramlet bakover og brukte armen i stedet. Muligens ufrivillig, men klart nok straffespark. Men dommerne fikk det ikke med seg.

Kampen åpnet seg opp i sluttminuttene, og United klarte som alltid, å sette press på motstanderne sine i perioder mot slutten av kampen.

Men de lyktes ikke i dag. Surt for alle som liker Manchester United, men bra for alle som ønsker spenning i noen serierunder til.