DRØMMEN LEVER: Branns gullhåp lever etter 1-0 hjemme mot Ranheim. Her sikrer Peter Orry Larsen seieren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DRØMMEN LEVER: Branns gullhåp lever etter 1-0 hjemme mot Ranheim. Her sikrer Peter Orry Larsen seieren. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Brann-Ranheim 1-0

Gullkampen lever i Bergen

Nok en gang vinner Brann på en dødball fra Fredrik Haugen. Dermed henger bergenserne godt med i gullkampen. Men det var så vidt ikke Ranheim kapret ett poeng i Bergen.

  • Brann-Ranheim 1-0

BERGEN (Dagbladet):

Brann måtte vinne for å henge med i gulltvekampen mot Rosenborg. Trønderne fra Ranheim burde ta poeng for å ha los på bronseplassen. Bergenserne imponerte ikke, men scoret på den ene farlige sjansen de fikk.

- Ingen imponerende kamp. Sikkert kjedelig å se på, men vi vinner og holder følge med Rosenborg. Det var det viktigste, sier Peter Orry Larsen som scoret kampen eneste mål.

Kjedelig fotball
Det ble lite med underholdning, men desto mer rolig tempo og få sjanser de første 45 minuttene. Hjemmelaget hadde et ørlite, spillemessig overtak, men uten å skape mer enn et par halvfarlige målsjanser signert Steffen Lie Skålevik og Gilbert Koomson.

Gjestene fra Trøndelag langt langt tammere mot Brann, enn i forrige runde, da de vant overraskende mot Molde.

- Vi ble veldig passive i dag. Vi burde holdt nullen, men vi skal ikke glippe på markeringene når Brann har dødballer. Det får alle lag i Eliteserien svi for. I dag var det vår tur. Kjipt, men Brann er skremmende gode når de har frispark fra rundt 20-30 meter, sier Ranheim-trener Svein Maalen.

Superreserve på bakerste stolpe
Etter pause skrudde Brann opp tempoet. Ranheim ble presset på defensiven, og det tok ikke lang tid før presset gav resultater. I det 59. minutt la sjefsservitør i Brann, Fredrik Haugen en presist frispark. Ballen havnet på hodet hos Bismar Acosta. Han fikk headet ballen over til bakerste stolpe, hvor reserve Peter Orry Larsen dukket opp og satt ballen i åpent mål.

Nesten keeper-tabbe
Brann kunne fort ha tatt ledelsen med 2-0 i det 82. minutt, etter at målvakt Even Barli prøvde seg som driblefant inne i egen 16-meter. Heldigvis for han greide han å få kontroll i siste liten.

Det ble ingen stor fotballkamp på Brann stadion i kveld. Ranheim hadde et skudd som traff Branns mål. Det skuddet ble lett reddet av Sahin-Radlinger.

Effektive Brann
Gjestene fikk heller ikke til sitt offensive spill i kveld. Brann på sin side var ikke stort bedre. De hadde nok flere sjanser, men det ble aldri skikkelig skummelt foran Ranheims keeper.

Men bergenserne har vunnet flere kamper i år, selv om de har skapt få sjanser.

Effektive Brann henger med i toppen, og ligger to poeng bak serieleder Rosenborg.

Ranheim hadde sjansen til å snike seg opp i medaljekampen for alvor, men i dag var de ikke god nok. Ranheim har fremdeles god sjanse til å kapre en medalje i årets eliteserie. Trønderne ligger nå fire poeng bak Haugesund på tredjeplass.