Gullkampen lever: - Verdensklasse

Liverpool snudde 0-1 til 2-1 mot Steven Gerrard og co.

JUBEL: Liverpool kunne slippe jubelen løs etter 2-1-scoringen. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB
JUBEL: Liverpool kunne slippe jubelen løs etter 2-1-scoringen. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aston Villa - Liverpool 1-2 (1-1)

Alt annet enn seier ville være en gedigen nedtur for et titteljagende Liverpool - som lå tre poeng bak Manchester City før kveldens kamp. Nå er de røde à poeng med én kamp mer spilt enn de lyseblå.

Det var Liverpool-legenden Steven Gerrard som forsøkte å sette en stopper for managerrival Jürgen Klopp på Villa Park - og det startet på best tenkelige vis for hjemmelaget.

Allerede etter fire minutter måtte Alisson Becker plukke ballen ut av eget nett, etter at Douglas Luiz satte inn sin egen retur fra kloss hold. En marerittstart for de røde etter rot i eget forsvar.

Bare to minutter seinere sto det 1-1 på måltavla, og utlikningen kom etter samarbeid mellom stopperne. Joel Matip sendte ballen i nettet fra kloss hold, etter at Emiliano Martinez måtte gi en retur på et skudd fra Virgil van Dijk.

1-1: Joel Matip setter inn utlikningen. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB
1-1: Joel Matip setter inn utlikningen. Foto: Craig Brough/Reuters/NTB Vis mer

Dommer Jon Moss har sin siste sesong i Premier League, og hadde en svak dag på jobben. Begge lag var frustrerte på pipeblåseren før hvilen.

«Noen av avgjørelsene har vært rare hele kvelden», mener tidligere Premier League-spiller Jonathan Woodgate i BBC-studio.

Mané matchvinner

Liverpool stanget lenge i andre omgang, før Sadio Mané headet inn ledelsen etter et smart innlegg fra Luis Diaz.

- Verdensklasse, mente TV 2-kommentator Jesper Mathisen om Liverpool-scoringen.

Den scoringen kan vise seg å være ekstremt viktig når vi teller opp til slutt etter 38 ligakamper. Serieleder Manchester City spiller borte mot Wolverhampton onsdag kveld.

- Jeg kunne ikke vært mer stolt. Dette var en stor prestasjon midt i mai. Aston Villa er et kvalitetslag, og man vinner ikke enkelt mot dem, sa Klopp til BBC.

Tidligere Liverpool-spiss Danny Ings fikk en scoring korrekt annullert for offside fem minutter før slutt.

Klopp valgte å gi Andy Robertson fri i kveld, mens stjerner som Mohamed Salah, Thiago og Jordan Henderson var på benken fra start. Alle tre kom innpå.

P.S. Fabinho holdt seg til baksiden av låret og måtte ut med skade etter en halvtime. Det kan være dårlig nytt for Liverpool i en hektisk sesonginnspurt.

- Jeg tror Fabinho blir klar til FA-cupfinalen (lørdag), men vi må sjekke ham ordentlig, sa Klopp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer