Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullkampen tetner til

Fotball-England er på tærne foran det som blir tidenes oppløp i kampen om ligagullet. Det eneste som mangler i duellen mellom Manchester United og Arsenal, er en ren seriefinale på ligaens siste dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er fortsatt så jevnt som det kan bli, men United har én kamp mer igjen enn oss, og det kan gi dem seieren på målforskjellen, sier Arsenal-sjef Arsene Wenger.

Henning Berg vet hva målfotooppgjør dreier seg om. I 1995 ble han ligamester for Blackburn da alt ble avgjort på siste spilledag.

Wenger maktet kunststykket for et år siden. Nå mener mange at det er akkurat Arsenal som styrer begivenheten og er på vei mot seriegull nummer to på like mange sesonger.

Uniteds historiske trippeljakt går nå inn i sin avgjørende fase. I løpet av 17 dager venter fem kamper der eventuelle feilskjær vil koste dyrt.

Ligaen avsluttes 16. mai. Én uke etter venter FA-cupfinalen mot Newcastle - fire dager senere står det store slaget:

En mestercuphelaften mot Bayern München i Barcelona. United har vunnet mer enn nok på hjemmebane. Det er den viktigste europeiske fotballtittelen som er klubbens hovedbytte denne våren.

Tettpakket

Innspurten er spekket med poenger:

Middlesbrough, som United møter borte søndag, er ledet av Bryan Robson med en lang fortid i klubben. Han er bookmakernes favoritt til å overta etter Alex Ferguson om tre år.

Blackburn, United-motstander onsdag, har Brian Kidd som manager. I flere år var hans Alex Fergusons suksessrike høyre hånd i United. Blackburn er i desperat poengnød i bunnstriden og tar imot topplaget hjemme.

Arsenals tirsdagskamp borte - mot Leeds med ex-Highbury-profilen David O'Leary i managersetet - blir London-lagets nøkkeloppgjør.

Rivaliseringen mellom Leeds og Manchester United er så bitter at det er hevdet at Leeds ikke vil ofre livet for å vinne.

Lang rekke

Mens Chelsea, som fortsatt har en matematisk mulighet til gull, har rotet bort mye de siste månedene, er Arsenal og United stabiliteten selv. Rekken med kamper uten tap er imponerende lang:

28 for United.

20 for Arsenal.

Begge kan fortsette suksessen, men bare ett lag topper tabellen til slutt.

(NTB)