Gullklemmen

Det ble et hjertelig møte mellom gullvinnerne Eirik Verås Larsen og Gull-Rita Dahle i går.

ATEN (Dagbladet): De var store favoritter og begge innfridde. Derfor måtte de også innom legekontoret i deltakerlandsbyen for å avgi den obligatoriske blodprøven til dopingkontrollen.

Verås Larsen var nettopp ferdig og på vei til å kjøre hjem da han hørte at Dahle også var på vei - selvfølgelig på sykkel - for å avgi sin prøve.

Rett på fest

Da valgte han å vente, og etter litt om og men ble Dahle geleidet til riktig utgang, og de to kunne gratulere hverandre som ferske olympiske mestre.

-  Nå er jeg på vei til fest, sier Dahle.

Det samme kunne slett ikke Verås Larsen si. Han skulle hjem for å ligge på senga og lade opp til 500-meter han trolig er ferdig med for lengst når du leser dette.

-  Jeg har restituert meg godt, og føler meg fin, sier Verås Larsen

-  Jeg krysser fingrene for deg, sier Dahle.

Bondevik imponert

Etter dagens innsats, var statsminister Kjell Magne Bondevik var raskt ute med å gratulere de to:

«Gratulerer med solid seier og velfortjent gullmedalje på K1 1000 meter! Det var imponerende at du så kort tid etter, sammen med Nils Olav Fjeldheim, padlet inn også til en bronsemedalje på K2 1000 meter», lød meldingen til Verås Larsen.

Til Dahle skrev han:

«Gratulerer med etterlengtet OL-gull! Dette unner vi deg virkelig. Imponerende hvordan du overvant vansker underveis. Kjell Magne Bondevik.»

Mer moro

De to sørget for at Norge nå er oppe i fire OL-gull.

Og OL er ennå ikke over.

Verås Larsen padler K1 500 meter i dag, mens Nina Solheim - vinner fra fjorårets prøve-OL, tar fatt på sin ferd mot gull i taekwondo.

Da snakker vi fest!

FORNØYDE GULLVINNERE: Gunn-Rita Dahle og Eirik Verås Larsen.