Gullklokka til «Kniksen» er stjålet

- Før satte også skurkene pris på Roald, sier enka.

31 LANDSKAMPER: Roald «Kniksen» Jensen spilte med flagget på brystet 31 ganger. Foto: AKTUELL/SCANPIX
31 LANDSKAMPER: Roald «Kniksen» Jensen spilte med flagget på brystet 31 ganger. Foto: AKTUELL/SCANPIXVis mer

|||(Dagbladet): Det var i natt innbrudd hjemme hos Eva Jensen, som er enka etter fotballhelten Roald «Kniksen» Jensen.

Eva Jensen overnattet hos sin datter, og tyvene benyttet muligheten til å ta seg inn i leiligheten og støvsuge den for juveler og sølvtøy. Og verst av alt: Minneverdige symboler fra karrieren til «Kniksen».

- Alle smykkene mine er borte, men det er ikke alt: Roalds medalje fra tida i Hearts er borte og det samme er gullklokka han fikk for 25 landskamper. Dette er grusomt, sier Jensen til BT.no.

«Kniksen» er kanskje den største fotballspilleren Bergen noen gang har fostret. Han debuterte på landslaget som 17-åring og scoret fem mål i løpet av hans 31 landskamper.

I 1962 og 1963 førte han Brann til seriegull. Etter 1964-sesongen dro han til skotske Hearts of Midlothian, hvor han var med på å ta seriesølv. «Kniksen» kom tilbake til Brann etter oppholdet i Skottland, og vant cupen med bergenserne i 1972.

- Jeg er hysterisk rasende. Det viktigste for oss er å få tilbake Roalds gullklokke, for det uret har stor verdi for oss. Nå håper jeg bare politiet og befolkningen her i Bergen hjelper meg. Før i tida satte også skurkene stor pris på Roald, så jeg har et håp om hjelp, sier Jensen til Bergens Tidende.

Ifølge Wikipedia fikk Roald Jensen tilnavnet «Kniksen» på grunn av sine dribleferdigheter. «Han é god til å knikse,» sa bergenserne.

Han døde i 1987, bare 44 år gammel. «Kniksen» falt om med hjertesvikt under en kamp for old boys-laget til Brann på stadion.

Roald Jensen er hedret med en bronsestatue på utsiden av Brann Stadion og har også fått norsk fotballs største pris oppkalt etter seg, «Kniksen-prisen».