Gullklokke-stoppere

Sannsynligvis danner Dan Eggen (31) og Erik Hoftun (32) stopperparet mot Bulgaria i morgen. Begge spiller for gullklokka.

- Vi får prøve å spille som gullklokkekandidater da, sier Hoftun til Dagbladet.no.

RBK-stopperen hadde akkurat oppdaget at også makker Eggen står med 24 kamper da Dagbladet.no snakket med ham på dagens pressekonferanse.

- Det er jo litt artig at begge to spiller for gullklokka i samme kamp, sier Hoftun.

Nils Johan Semb har ikke tatt ut laget ennå, men med Claus Lundekvam skadd tyder alt på at Alavés-stopperen og RBK-kapteinen spiller i det norske midtforsvaret på Ullevaal i morgen kveld.

Selv om ikke kampen betyr all verden for det norske landslaget, blir det i alle fall en spesiell landskamp for Hoftun og Eggen.

- Det er helt klart en annerkjennelse å få gullklokka, sier Hoftun.

Dan Eggen står med to mål på sine 24 landskamper. Hoftun har til gode å score med flagget på brystet.

Han var en periode ute av landslaget i vinter. I den perioden fryktet han at han aldri skulle få muligheten til å ta med seg gullklokka for 25 norske landskamper hjem til Trondheim.

- Ja, jeg tenkte jo litt på det, innrømmer Hoftun.

RBK-spilleren har slitt med skader i vinter. Men nå kjennes det bra ut. I morgen håper han å vise seg fra sin beste side på Ullevaal-graset.

Kanskje med sitt første landskampmål i jubileumskampen?

SAMMEN MOT GULL: I desember slo Dan Eggen (t.v.) og Alaves ut Erik Hoftun og Rosenborg av Uefa-cupen. I morgen spiller de sammen i Norges midtforsvar.