Gullkvartett kan miste medaljene

USAs stafettlag avga positive dopingtester før Sydney-OL for fire år siden.

USAs gullkvartett i 4 x 400 meter stafett under OL i Sydney risikerer å miste seieren og medaljene fire år etter. Årsaken er at Jerome Young feilet i en dopingtest allerede i 1999 og burde vært utestengt fra OL i Sydney året etter, mener Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Innen fredag ettermiddag akter IAAF å legge fram dokumenter som beviser påstanden.

Dokumentasjonen vil bli overlevert Idrettens voldgiftsrett i løpet av fredag og avgjort der. Avgjøres det at Young skulle vært utestengt i to år for dopingmisbruk, kan det skje at Den internasjonale olympiske komité (IOK) gjør krav på å få tilbake de seks gullmedaljene som ble delt ut til laget i Sydney.

Young var en del av USAs 4 x 400 meterlag i 2000-OL, som ble ledet inn til gull av femdobbel OL-mester Michael Johnson. Young hadde fått klarsignal av amerikanernes OL-komité til å delta selv om han testet positivt på det forbudte steroidet nandrolon i 1999, hevder IAAF.

Saken ble dysset ned og holdt hemmelig helt til en amerikansk avis publiserte den etter Youngs seier på 400 meter under VM i Paris sist sommer.

(NTB-Reuters)

POSITIV: Jerome Young var dopet allerede før Sydney-OL.