Gullkysset

VIF-kaptein og matchvinner Vegar Barlie fikk seierskysset av kona Kristin like etter at kongepokalen var sikret i går. Men aller helst ville kona vente til tirsdag...

HAMAR (Dagbladet): Ideelt sett hadde hun nemlig sett at Vålerenga hadde tapt i går og heller vunnet kongepokalen etter en ny finalekamp på Jordal Amfi tirsdag.

Men Vålerenga har vært helt ustoppelige denne sesongen:

De vant seriespillet med 22 poengs margin. De slo Trondheim i tre strake semifinalekamper. Og de feide erkerival Storhamar av isen med fire strake seirer i best av sju i finalen.

- Det hadde vært morsommere å vinne på Jordal. Her følte jeg meg ensom, og det var så vidt jeg torde å juble da Vålerenga scoret, sier Kristin Barlie til Dagbladet.

Typisk nok var det nettopp ektemannen som sto bak scoringen som avgjorde kampen:

Ni sekunder

Bare ni sekunder etter at Storhamar-spilleren Knut Henrik Spets utliknet for andre gang, smelte VIF-kaptein Vegar Barlie 3- 2-pucken i mål. Drøye fem minutter før slutt i tredje og siste periode.

- Jeg kom i hundre og smelte pucken i krysset. Keeperen hadde ikke en sjanse, smiler Vegar Barlie lurt.

Han var ikke like sulten på en ekstra finalekamp som kona - selv om Vålerenga i moderne tid har sikret samtlige «bøtter» - som det heter på hockeyspråket - hjemme på Jordal Amfi.

- Vi har vært best i år, og det var like greit å avslutte det. Så får vi ferien litt tidligere, sier Barlie.

Null i bonus

Sammen med ham jublet hele familien inne i Hamar OL-Amfi i går: kona, sønnen Christoffer (11), pappa Bjørn og mamma Jorunn.

- Jeg måtte jo ha alle på tribunen, i tilfelle vi skulle vinne, sier Barlie.

Mens mamma ga pappa seierskysset var Christoffer mest opptatt av å ta kongepokalen i nærmere øyesyn.

- Jeg sto og hoppa da pappa scoret. Han var best på isen, som vanlig, sier Christoffer med et stort smil.

VIF-kapteinen får ingen seiersbonus av klubben for kongepokalen. Han river likevel i en egen bonus til kona.

- Jeg har lyst til å ta henne med til Roma i mai. Det har vi hatt lyst til lenge, sier Vegar Barlie.

Men aller gladest var kona i går over at ektemannen nå endelig skal fjerne skjegget, som har vokst seg stort og kraftig siden før sluttspillet tok til.

- Jeg skulle ikke fjerne skjegget før vi tapte i sluttspillet. Så vant vi alle kampene... Men det skal bli godt å barbere seg nå, smiler han og klør seg i skjeggstubbene.

- Hater Storhamar

Han vant i går sin femte kongepokal. Den fjerde med Vålerenga. Og en med Lillehammer.

Kona jublet ekstra over at nettopp Storhamar var slaktofferet i finalekampene.

- Vegard har jo spilt for Lillehammer. Og siden den gang har jeg hatet Storhamar, smiler hun.

Barlies kontrakt går ut nå, men VIF-sliteren er i ferd med å signere en ny treårskontrakt med den suverene norgesmesteren.

Vålerenga-spillerne feiret kongepokalen med en tur innom VIF-puben Bohemen, før de endte opp med å ta den store seiersfesten på Jordal Amfi.

- Nå skal det bli godt med en fest. Jeg har ikke festet siden sesongen startet. Og da er det bra jeg har fri fra jobben på mandag, sier Vegar Barlie.

FAMILIELYKKE: VIF-kaptein Vegar Barlie får kyss av kona Kristin etter finaleseieren på Hamar i går. Sønnen Christoffer (11) var mest opptatt av å studere Kongepokalen - selv om pappa hadde fire fra før.