Gullpar i VIF-hjerter

EKEBERGSLETTA: Vålerenga vant finalene i eldste klasse både for gutter og jenter. Fire av spillerne hadde ekstra grunn til å juble: Både for sin egen og for kjærestens gullmedalje.

Da Vålerenga-jentene Kaia Ruud Solem (17) og Stine Marie Sørlie (18) kom ned fra podiet med Norway Cup-gull rundt halsen i går kveld, ble de møtt av to gratulanter med akkurat samme pryd på brystet. Kjærestene deres, Kenneth Hoff (19) og Stian Skaug (17), vant nemlig gull med Vålerengas junior herrelag tidligere på dagen.

Ikke rart gullkyssene kom tett på Ekebergsletta i går.

- Det er ekstra gøy når kjæresten også vinner, sier Stian.

Forstår hverandre

Begge par er skjønt enige om at det er en fordel å ha en kjæreste som spiller fotball på høyt nivå.

- Hvis ikke Kenneth hadde spilt fotball, er det ikke sikkert han hadde skjønt at jeg er nødt til å bruke så mye tid på treninger og samlinger, forklarer Kaia.

- Det er fint å ha samme interesser. Champions League-kvelder er pizza- og hyggekvelder for oss. Det er ikke alle kjærester som liker å se på Champions League, smiler Stine.

Nervøse gutter

Vålerenga juniorgutter slo Mjøndalen i sin finale. Men det var de brunkledde som kom best i gang, og tok ledelsen midt i første omgang.

- Vi kom litt skjeivt ut. Var nok litt nervøse. Men etter baklengsmålet tenkte vi: Nå må vi ta i et tak, sier Kenneth.

Nervene roet seg hos Vålerenga, som tok mer og mer over i spill. Til slutt var det fortjent at de vant 2- 1 i en god finalekamp fra begge lag.

- Vi har ikke så mye annet å spille for. Vi er slått ut både av NM og JET-turneringen, det tente oss ekstra for Norway Cup-seieren, sier Stian.

Straffedrama

Juniorjentenes finale ble enda mer spennende. Asker ga Vålerenga tøff motstand, og kampen endte 0- 0 etter både full tid og ekstraomganger. Dermed måtte det straffespark til for å avgjøre.

- Det var en veldig jevn kamp. Både Asker og vi kunne vunnet, mener Kaia.

Flere av jentene skal spille 1. divisjonskamp mot Haugar på Bislett i dag, så det ble ingen felles bankett. Men gutta skal på by'n. Og Stine er ikke redd for å slippe løs Stian mens hun sjøl tar det med ro.

- Det er jeg aldri. Han er så snill, så.

- Det skal du ikke være så sikker på, sier Stian og blunker lurt til kjæresten.

<B>EKSTRA GØY! </B> Gullkyssene kom tett på Ekebergsletta i går. Kjæresteparene Stine Marie Sørlie (18) og Stian Skaug (17), Kaia Ruud Solem (17) og Kenneth Hoff (19) vant nemlig gull for Vålerenga i Norway Cup.