Gullpotten røk i første forsøk

Thorkildsen tapte for erkerivalen i Berlin.

IKKE NOE GULL: Tero Pitkämäki vant det første stevnet i årets Golden League, foran Andreas Thorkildsen. Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA/Heikki Saukkomaa
IKKE NOE GULL: Tero Pitkämäki vant det første stevnet i årets Golden League, foran Andreas Thorkildsen. Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA/Heikki SaukkomaaVis mer

|||

Andreas Thorkildsen kastet 85,48 meter i Golden League-stevnet i Berlin. Det holdt til annenplass. Finske Tero Pitkämäki sikret seieren med 86,53.

Thorkildsens bestenotering denne sesongen er 88,97 fra stevnet i finske Seinäjoki 6. juni. Heller ikke i Berlin søndag kom sesongens første kast på over 90 meter. Det er liten tvil om at OL-mesteren har mer inne.

- Jeg får liksom ikke helt dreis på denne banen. Det er noe rart, og vi får satse på at det skjer noe når vi bytter side under VM her i august, sa Thorkildsen til NRK.

Særlig i tilløpet var det lite som stemte for det norske spydesset.

— Han startet veldig bra, men så mistet han feelingen. Han følte at tilløpet ikke fungerte helt, og klarte ikke å korrigere på de tingene han gjorde feil, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

— Når han ikke får tilløpet til å stemme er det vanskelig å få alt til å klaffe. Det er noe vi jobber med hele tiden, sa Martinsen.

Pitkämäki satte personlig årsbeste med 86,53. Årsbeste i verden har fortsatt latvieren Vadims Vasilievskis med 90,71 fra et stevne i Valmeira 23. mai.

(NTB)