Norsk idretts superpsykolog:

Gullsmeden

Britt Tajet-Foxell (69) er psykologen som Marit Bjørgen og Therese Johaug takker, og hundrevis av andre idrettsstjerner har betrodd seg til.

HEMMELIG VÅPEN: Siden 1999 har Britt Tajet-Foxell hjulpet hundrevis av norske idrettsstjerner med tankene. Det har det blitt mange medaljer av. Foto: Hans Arne Vedlog
HEMMELIG VÅPEN: Siden 1999 har Britt Tajet-Foxell hjulpet hundrevis av norske idrettsstjerner med tankene. Det har det blitt mange medaljer av. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Det går en vever, pent kledd kvinne trillende på en koffert, mot flytoget på Oslo S. Folk sender blikk, undres hvorfor en fotograf følger henne. Hvem er hun? Hvor mange gullmedaljer hun har medvirket til for Norge, er det vanskelig å fastslå. 30, 50 eller 70? Ingen vil eksakt få vite. For hvem kan vel kjenne sinnets ganger?

Men en ting er sikkert:

Britt Tajet-Foxell har vært gull for norske topputøvere siden 1999.

- Det har vært en busy, busy dag. Det er det bestandig, sier hun.

Hun kommer fra sin base i London en gang i måneden. På disse 42 timene i Oslo har hun snakket med ballettdansere, med skiskyttere, med håndballandslagets trener. Parallelt som hun hjelper sine utøvere der ute i Norge og verden over telefon. Hun er inne i en intens mesterskapssesong, med VM i langrenn, skiskyting og i alpint.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.