TO STRAFFEMÅL: Roma lå under, og Inter var lenge seriemester i Serie A. Det var før Roma-legende Fransesco Totti scoret to mål for Ranieris menn. Nå varer gullspenningen til siste serierunde i Italia. Foto: Andreas Solaro / AFP.
TO STRAFFEMÅL: Roma lå under, og Inter var lenge seriemester i Serie A. Det var før Roma-legende Fransesco Totti scoret to mål for Ranieris menn. Nå varer gullspenningen til siste serierunde i Italia. Foto: Andreas Solaro / AFP.Vis mer

Gullthrilleren fortsetter i Italia

Totti sendte Roma inn i tittelkampen igjen.

||| (Dagbladet): Oppskriften var grei:

Vant Inter, måtte John Arne Riise og Roma ha tre poeng mot Cagliari for å holde spenningen i Serie A til siste serierunde.

Inter vant, Roma gjorde det samme.

Dermed fortsetter gullspenningen helt til siste serierunde i Italia, og Jose Mourinho må vente til 16.mai med å eventuelt innkassere sitt sjette ligagull som manager.

To selvmål
Det startet på verst tenkelig vis for Inter og Mourinho. Chievo tok ledelsen via hodet til Inter-spiller Thiago Motta etter ellleve minutters spill.

Minuttet etterpå svarte Inter.

Samuel Eto' la inn fra høyre, og ballen føk inn i nettet via Andrea Mantovani.

1-1, før Inter oppskriftsmessig gikk opp i ledelsen.

34 minutter var spilt da midtbanesliter Esteban Cambiasso dundret ballen inn bak Chievo-keeper Sorrentino med en hard venstrevolley.

Fem minutter senere viste Diego Milito nok en gang hvorfor han ble hentet fra Genoa i fjor.

Spissen skar inn fra venstre, og lobbet ballen nydelig over Sorrentino.

3-1, før utskjelte Mario Balotelli satte inn nummer fire.

Bortelaget svarte to ganger, ved Pablo Granoche og Sergio Pelissier, uten at det hjalp til verken Chievo-poeng eller forsterket spenning i Serie A.

Roma kom tilbake
En stund så det svært stygt ut for Romas gullsjanser.

73 minutter var spilt da Andrea Lazzari sendte Cagliari i ledelsen på et frispark, før to Totti-mål sendte Roma rett inn i gullkampen igjen.

Roma-legenden satte inn 1-1 etter 79 minutter, før samme mann gjorde det igjen på straffe syv minutter før full tid.

John Arne Riise slo et legg inn i boksen, dommeren mente ballen traff Cagliari-forsvarer Biondinis hånd, og pekte på straffemerket.

Roma-sønnen troppet opp, og satte inn 2-1.

- Han er en perfekt kaptein og i dag vant vi for han, etter den spesielle uken han har hatt, skriver John Arne Riise om tomålsscoreren på sin blogg.

- Vi hadde mange sjanser både førsteomgangen og i andreomgangen, men det var Cagliari som scoret først. Vi hørte underveis at Chievo ledet 1-0 over Inter, men den ledelsen varte jo bare i 2-3 minutter før Inter scoret, skriver Riise på bloggen.

Nordmannen pådro seg sitt fjerde gule kort mot Cagliari. Det betyr at han må stå over sesongens siste kamp, som er på Chievo.

Den kampen må Roma vinne, samtidlig som Riise må stole på at Inter avgir poeng mot Siena. I Serie A, hvor poenglikhet avgjøres på innbyrdes oppgjør, er det Roma som ligger best an.

Ranieris menn spilte 1-1 og vant 2-1 hjemme mot Inter, dermed er en liten Inter-glipp mot Siena det John Arne Riise trenger for å bli seriemester i Italia.

PERLESCORING: Diego Milito scoret Inters tredje med en chipp. Foto: Matteo Bazzi / EPA.
PERLESCORING: Diego Milito scoret Inters tredje med en chipp. Foto: Matteo Bazzi / EPA. Vis mer