Gulltreneren vil utenlands

- Målet mitt på sikt er å bli trener utenlands. Gjerne etter et mellomspill i Brann. Det nærliggende målet er å gjøre Odd-laget enda bedre, og ta medalje i neste års tippeliga, sier trener Arne Sandstø (34) til Dagbladet etter gårsdagens cuptriumf.

Da han overtok Oddrane etter Tom Nordlie, var det mange som var skeptiske. Først og fremst fordi Sandstø bare hadde erfaring som spiller, og var helt blank som trener. To som trodde på den ivrige bergenseren, var telemarksavisene TA og Varden. Begge lanserte ham som Odd-trener før klubben tok sjansen og tilbød ham toårskontrakt.

Tok sjansen

- Jeg har hørt at det er best å hoppe i småbakker først, men syntes det var like greit å debutere i Planica. I norsk fotball er det ikke bare de gamle, gode som kan. Det er viktig å slippe andre til også, sier Arne Sandstø.

Selv mener han å ha tre fortrinn som trener:

- Jeg har høy sosial intelligens.

- Jeg er flink til å gi spillerne tillit.

- Jeg lar gutta få lov til å feile.

Bare en bergenser kan være så tydelig. Nå skal han føre laget sitt ut i Europa, og høste nye erfaringer i UEFA-cupen.

- Arne er en helt fantastisk trener - både faglig dyktig, sindig og rolig, sier bestemann på Ullevaal i går, Erik Pedersen.

- Han er flink til å stimulere og motivere oss. Selv om vi misser, får vi aldri kjeft bare vi prøver å gjøre tingene riktig. Han bør få femårskontrakt, sier Odd-keeper og hærfører Erik Holtan.

- For å få størst mulig utvikling, er det viktig å tørre og prøve. Neste år vil vi forhåpentlig ha enda mer trygghet i det vi gjør. I en cupfinale er det ekstra dumt å være anspent. Da vi gikk utpå i går, var det først og fremst for å ha det gøy, sier Arne Sandstø.

Enda bedre

Selv om laget hans lå under ved halvtid, var det ikke snakk om å gjøre radikale endringer i pausen.

- Vi hadde produsert nok målsjanser til å score, og måtte bare tørre å prøve videre. De to tingene er kanskje det vi er aller best på. Neste år blir vi bedre på alle områder. Da skal vi ta opp kampen med Rosenborg, også i serien, sier Arne Sandstø.

<B>GULLTRENEREN:</B> -I norsk fotball er det ikke bare de gamle, gode som kan. Det er viktig å slippe andre til også, sier Arne Sandstø.