Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gulltreneren

SYDNEY (Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo er blank i øynene og hes i stemmen når han snakker om jentene han har trent til OL-gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-gullet er Høgmos siste jobb med kvinnelandslaget. I høst overtar han guttas U21-landslag.

Høgmo fikk ingen medalje, men spilte en stor rolle da jentene hans tok med seg gullet ut av Sydney Football Stadiom. Han byttet inn Unni Lehn som slo pasningen til 2-1. Og han satt inn Dagny Mellgren som ble matchvinner.

Men Høgmo vil ikke høre noe snakk om seg selv.

- Jeg er stolt av laget. Det var helt elektrisk da Dagny scoret, sier Høgmo.

Før ekstraomgangen holdt han en liten tale for jentene.

- Jeg sa «dette er vår dag». Det gikk en faen i oss. Det er en voldsom moral i dette laget, sier Høgmo.

Etter gullet trekker han fram sentrallinja i laget fra Bente Nordby til Gro Espeseth, Hege Riise og Ragnhild Gulbrandsen. Og selvfølgelig Dagny Mellgren.

- Alle disse er matchvinnere med spisskompetanse og ekstrem vilje. Nå har vi vist at vi er blant verdens desidert beste lag, sier Høgmo.

Ifølge Høgmo kan gullet spores tilbake flere måneder. Han har merket noe helt spesielt ulme i laget lenge. Han tror tapet for USA ikke åpningskampen ikke påvirket laget.

- Det skal mer til enn en dårlig fotballkamp til for å slite ned disse jentene her. Vi er sterke i trua, nesten religiøse, sier Høgmo.