Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lagvenninne bærer Skofteruds kiste

Gullvenninnene fra Ski-VM i Kollen bar ut Skofteruds kiste

Vibeke Skofteruds lagvenninner fra perioden på landslaget leste opp hilsener til sin tidligere lagvenninne i begravelsen i Eidsberg kirke, og bar ut kisten hennes.

BAR UT KISTA: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad og bar ut Vibeke Skofteruds kiste etter den siste allsangen i Eidsberg kirke. De bar kisten sammen med Skofteruds bror Tormod og faren Karsten. Foto: Nina Hansen
BAR UT KISTA: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad og bar ut Vibeke Skofteruds kiste etter den siste allsangen i Eidsberg kirke. De bar kisten sammen med Skofteruds bror Tormod og faren Karsten. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/EIDSBERG (Dagbladet): Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg satt på første rad og bar også Skofteruds kiste ut av kirka etter den siste allsangen.

Bjørgen, Johaug, Størmer Steira var på lag med Skofterud da Norge tok OL-gull i 2010 og VM-gull i Holmenkollen året etter.

Også bror Tormod og far Karsten bar kisten.

Begravelsen begynte med en opptreden fra Ina Wroldsen, allsang av «Barn av regnbuen» og taler fra presten, familien og Åge Skinstad.

- Hun sto for alt hun sa, og var sterk i den hun var. Takk for alt du ga meg, Vibeke, sa broren Tormod.

Sterkt preget

Kjæresten Marit Stenshorne var sterkt preget. Hun omtalte Skofterud som en virvelvind som tok livet hennes med storm.

- Vibeke er det mest levende mennesket jeg har møtt. Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler, bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, sa Stenshorne.

BEGRAVES: Vibeke bæres ut av Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Ingvild Flugstad Østberg. Vis mer

- Du hadde alltid godt humør, ærlige svar og kjappe replikker. Du var kulere enn noen andre, både i og utenfor løypa. Du tok deg av alle; nye og gamle lagkamerater, og var raus, sa Åge Skinstad.

- Savner deg sårt

Deretter leste Skofteruds lagvenninner fra tiden på landslaget opp sine hilsener fra en krans.

- Kjære Vibeke. Tusen takk for godt vennskap og for alle de uforglemmelige øyeblikkene vi har hatt sammen, sa Kristin Størmer Steira.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Kjære Vibeke. Vi savner deg sårt, men minnene lever, sa Ingvild Flugstad Østberg.

Videre sang Hanne Sørvaag «Se ilden lyse». Deretter var det skriftlesing av presten og ny allsang, denne gangen «Måne og sol», før kisten ble båret ut.

1500 kirkeprogram hadde blitt trykket opp på grunn av det store oppmøtet. De som ikke fikk sett begravelsen i kirken fulgte med på benker foran en storskjerm utendørs.

GAMLE KJENTE: Tidligere landslagsløper Anders Aukland var på landslaget på samme tid som Vibeke. De to har delt mange stunder sammen. Vis mer