McLaren-rapporten:

Gullvinner fra Sotsji-OL har bedt om å få vite om han er nevnt i McLaren-rapporten: - Vil beskytte min ære

Viktor Ahn hevder han ikke har brukt ulovlige stoffer, men blir mistenkt etter McLaren-rapporten del to.

MISTENKES FOR DOPING: Viktor Ahns navn er nevnt av mange etter den siste McLaren-rapporten. Selv vil han vise at han er uskyldig. Foto: AP Photo / David J. Phillip / NTB Scanpix
MISTENKES FOR DOPING: Viktor Ahns navn er nevnt av mange etter den siste McLaren-rapporten. Selv vil han vise at han er uskyldig. Foto: AP Photo / David J. Phillip / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den russiske skøyteløperen Viktor Ahn (31) har tatt kontakt med det internasjonale skøyteforbundet (ISU), der han ber om å få vite om han står på lista over de russiske utøverne som er mistenkt for å ha deltatt i det statlig organiserte dopingregimet i Russland.

9. desember kom del to av McLaren-rapporten. Der kom det fram at over 1000 russiske utøvere skal ha dopingprøver som er tuklet med. 16 prosent av de 1000 utøverne kommer fra vinteridretter, og hele tolv av disse utøverne skal være medaljevinnere fra Sotsji.

Av disse tolv er det to utøvere som til sammen skal ha tatt fire OL-gull. Det er ingen russere i de beste norske øvelsene som tok to gull, og kan følgelig ikke være blant disse to utøverne.

Spekuleres i mulig urene utøvere

Men Viktor Ahn kan være blant utøverne som kan ha vært dopet. Han tok tre OL-gull for Russland i kortbane: 500 meter, 1000 meter og 5000 meter stafett. I tillegg tok han bronse på 1500 meter.

Mange har derfor spekulert i om Viktor Ahn kan være blant utøverne som har deltatt i det statlig organiserte dopingregimet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer