POKÉMON-SMELL: For japanske Kohei Uchimura Foto:  AFP PHOTO  / Thomas COEX / NTB Scanpix
POKÉMON-SMELL: For japanske Kohei Uchimura Foto:  AFP PHOTO  / Thomas COEX / NTB ScanpixVis mer

Gullvinner gikk på Pokémon-smell i OL:
- Han så død ut

Den japanske turneren Kohei Uchimura ville bruke dødtid før Rio-OL på å fange virtuelle monstre, uten å tenke på roamingavgiften. Heldigvis ble han reddet etter smellen.

Slik fungerer Pokémon Go Vis mer

(Dagbladet): Pokémon Go-feberen herjer for tida. Alle har en mening om det nye spillet hvor man må pakke snippsekken før man rusler ut og fanger virtuelle monstre.

Den japanske turneren Kohei Uchimura, ble i overkant ivrig.

Gikk på en smell

Turneren ble overtalt til å laste ned spillet av lagkameratene før de dro på oppkjøring til Brasil, skriver Sky Sports.

27-åringen ble hektet, og fortsatte på Pokémon-kjøret da han ankom Brasil, skriver avisa.

Det sjokket som ventet Uchimura etter å ha brukt mobilen en stund i Sør-Amerika, kan sammenliknes med det (elektroniske) sjokket Ash Ketchum ble servert av sin nye følgesvenn Pikachu i Pokémon-seriens første episode.

Han hadde nemlig ikke tenkt på roaming-utgiftene i Rio da han jaktet virtuelle monstre.

Prislappen?

3700 pund, eller rundt 40 000 norske kroner.

Tabbe

- Han så helt død ut da vi spiste frokost den dagen, forteller lagkamerat Kenzo Shirai til blant annet Sky Sports.


Det som gjør saken enda verre for Uchimura, er at spillet ikke er lansert i Brasil ennå. Flere utøvere har allerede klaget. Han har altså gått rundt i den virtuelle verdenen uten reel sjanse til å fange noen pokémons.

Men som Pikachu og Ash ble utviklet et urokkelig vennskap i løpet av Pokémon-serien, fikk også turneren en avtale på plass med telefonselskapet sitt.

Den regjerende olympiske mesteren, som kan bli den første mannlige turneren som forsvarer tittelen på over 40 år, fikk nemlig prisen redusert til 22 pund (rundt 250 norske kroner) per dag av telefonselskapet.

PIKACHU-TRIKS: Pokémon GO er et populært spill, og en av de mest populære i pokémonverden er Pikachu. Her er trikset som lar deg begynne med Pikachu, istedenfor Squirtle, Charmander eller Bulbasar. Video: Herman Borgstrøm / Dagbladet. Vis mer