GULL: Moa Hjelmer var en av Sveriges beste friidrettsutøvere og jakter nå et comeback. Hun har født to barn siden gullet i 2012 og viser nå fram kroppen sin. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
GULL: Moa Hjelmer var en av Sveriges beste friidrettsutøvere og jakter nå et comeback. Hun har født to barn siden gullet i 2012 og viser nå fram kroppen sin. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORINVis mer

Friidrett:

Gullvinner skammet seg over kroppen. Nå viser hun fram forandringen: - Har følt meg tvunget

Moa Hjelmer fem år etter EM-gullet. Nå satser hun mot OL.

(Dagbladet): Den svenske friidrettsutøveren Moa Hjelmer (26) tok EM-gull på 400 meter i Helsinki 2012. Tida var 51,13 sekunder.

Men etterpå har det vært stille fra sprinteren.

Noe av grunnen er at Hjelmer er blitt mor til to barn.

I et innlegg på Instagram har Hjelmer delt sine tanker - fem år etter EM-gullet. Og etter fødselen av en sønn og ei datter.

- Arr, skriver Hjelmer, sammen med et bilde av sin egen mage.

Hun har valgt å publisere et bilde av seg selv og hvordan hun egentlig ser ut, under treningsoverdelen.

- Dette bildet og den påfølgende teksten er noe jeg har båret på lenge, men det er først nylig jeg har erkjent det. Jeg har ikke hatt bilder av meg selv eller min kropp etter at jeg har født. Ikke uten at jeg har hatt klær på som har dekket over arrene, skriver Hjelmer.

For tre år siden ble hun mor til Wilma.

I år fikk hun sønnen Vincent.

- Jeg har bestemt meg for å se på meg selv som jeg er: En kropp i utvikling. Jeg betrakter ikke meg selv som forfengelig, men jeg må innrømme at jeg har vært det i denne sammenheng. Selv om det er helt naturlig å få barn, ser alle at kroppen endrer seg dramatisk etterpå, skriver Hjelmer.

Nå er målet å komme tilbake til OL 2020.

- Jeg har unngått bilder av min egen mage og skyldt på kameraet for at bildene ikke var gode nok. Jeg har alltid vært komfortabel med min egen kropp, men plutselig har jeg innsett noe annet. Plutselig har jeg følt et behov for å skjule en del av meg som er stygg. Sånn skal det ikke være. Nå har jeg bestemt meg for å slutte å mislike kroppen og i stedet se den for hva den er. Så her er jeg.

Gulltida fra 2012-EM er også svensk rekord på 400 meter.

- Jeg er så vanvittig glad, sa Hjelmer etter løpet for fem år siden.

- Jeg hørte publikum hele tiden. Det ga meg en helt ny tenning, og jeg bare kjørte på, sa hun videre.

GULLJENTE: Moa Hjelmer tok EM-gull på 400 meter i 2012. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler 
GULLJENTE: Moa Hjelmer tok EM-gull på 400 meter i 2012. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler  Vis mer