Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullvinner

RAMSAU (Dagbladet): Mika Myllylä (29) kom til Ramsau for å vinne gullet på 5-mila. I går ble han mester på feil distanse og i feil teknikk. - Nå håper jeg å gå alle VM-distansene, sier 3-milsvinneren til Dagbladet.

I langrennskretser betraktes Myllylä som klassisk- og 5-milsspesialist.

- Først torsdag bestemte jeg meg for å gå 3-mila. I dag er jeg glad for det valget. Før nyttår var jeg sjuk i nesten to måneder. Det viktigste framover blir å holde seg frisk, sier Mika Myllylä til Dagbladet.

Hjertelig møte

Etter seieren i går ble han hyllet av elleville finske fans på skistadion. Der traff han også kona Suvi og sønnen Benjami (2) som han ikke hadde sett på flere uker.

På spørsmål om han håpet at Benjami også skulle bli skiløper, svarte gullvinneren:

- Det er moro hvis han blir god på ski. Det viktigste er at han blir et godt menneske.

Så overlegen var Myllylä i går, at han gikk hele oppløpet med det finske flagget i handa.

- Jeg hørte at Thomas (Alsgaard) kom fort bakfra. Da jeg fikk flagget, visste jeg at seieren var min. Fram til Seefeld-triumfen sist søndag (10 km fri), var jeg usikker på formen. Selvtilliten kom i siste øyeblikk, sier Myllylä.

Høyt oppe

Han er individualist, og vant til å gå egne veier. Da det finske laget dro til VM-oppkjøring i Davos, dro Myllylä til Livigno i Italia sammen med en smøringsekspert og massør.

- Jeg vil trene enda høyere oppe enn Davos, var begrunnelsen til gårsdagens gullvinner.

Beta-skiene han gikk på i går, har Myllylä også vært med på å utvikle. Fortsatt er han ubeseiret på de nye Atomic-skiene. Han testet dem første gang i august, og har konkurrert på Beta-skiene tre ganger: I det finske 3-milsmesterskapet, i 10 kilometeren i Seefeld og i går.

Ifølge Atomic-sjef Toni Schutti sparer Myllylä energi ved å gå på gullskiene. De har også ekstremt god glid.

- Nettopp glitesten torsdag ble avgjørende for at jeg startet i går, sier gullvinner Mika Myllylä til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media