Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullvinneren overlevde Afghanistan-bombe i ansiktet

Bradley Snyder er takknemlig bare for at han kan konkurrere.

SVØMME-HELT: Bradley Snyder jobbet som bombeekspert for amerikanske elitesoldater i Afghanistan. Tolv måneder senere tok han gull i OL i London. Foto. SCANPIX/AFP/BEN STANSALL
SVØMME-HELT: Bradley Snyder jobbet som bombeekspert for amerikanske elitesoldater i Afghanistan. Tolv måneder senere tok han gull i OL i London. Foto. SCANPIX/AFP/BEN STANSALL Vis mer

Amerikaneren Bradley Snyder er takknemlig for at han kan konkurrere i svømming for blinde i Paralympics. For ett år siden overlevde han et bombeangrep i Afghanistan.

Den tidligere marineløytnanten, som så langt har vunnet ett gull og en sølvmedalje i London-lekene, mener idretten har hjulpet ham med å komme seg videre etter skaden.

- Jeg er ikke begravet i Arlington (gravlunden til det amerikanske militæret). Jeg er her i London og konkurrerer, sier Snyder.

Torsdag er det nøyaktig ett år siden en hjemmelaget bombe eksploderte i ansiktet til 28-åringen. Han jobbet som bombeekspert for amerikanske elitesoldater i Afghanistan.

Tolv måneder senere står han klar for å kjempe om en plass i finalen på 100 meter butterfly i S11-klassen. Selv om en ny gullmedalje er målet hans, er ikke minnene fra den dagen han ble blind langt borte.

- Jeg husker lyden fra eksplosjonen. Opprinnelig kunne jeg se litt med mitt venstre øye, og så at jeg hadde både beina og armene intakte. Selv om jeg var redd og i sjokk, ble jeg optimistisk over å se at kroppen i all hovedsak var OK, forteller han.

Snyder er én av flere tidligere militære fra USA og Storbritannia som konkurrere i årets Paralympics. Amerikaneren skal også prøve seg på 400 meter fri fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media