Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gullvinneren slapp bombe på pressekonferansen

Laura Dahlmeier (24) kryptisk på spørsmål om framtida. Kan gi seg allerede som 24-åring.

SØLV OG GULL: Marte Olsbu sammen med gullvinner Laura Dahlmeier. Tyskeren kan gi seg allerede etter sesongen, i en alder av 24 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLV OG GULL: Marte Olsbu sammen med gullvinner Laura Dahlmeier. Tyskeren kan gi seg allerede etter sesongen, i en alder av 24 år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Tyske Laura Dahlmeier (24) var suveren på dagens skiskyttersprint i OL der Marte Olsbu tok en overraskende sølvmedalje 24 sekunder bak.

På den obligatoriske pressekonferansen etter seieren kom Dahlmeier med en liten skiskytter-bombe.

På spørsmål fra en utenlandsk journalist, svarer Dahlmeier kryptisk om framtidsplanene. Rykter i tysk presse forteller at hun vurderer å gi seg etter sesongen. OL-vinneren ga ryktene vann på mølla i dag.

- Stemmer det at du kan gi deg etter sesongen? lød spørsmålet fra salen.

- I dag er i dag. Det var et perfekt løp for meg. Dette var en drøm siden jeg var liten. Jeg vet ikke hva jeg gjør i morgen, og jeg vet ikke hva jeg gjør neste år, sier Dahlmeier.

OL-vinneren er bare 24 år, men har nærmest vært i en egen klasse de siste sesongene. Dahlmeier var med allerede i Sotsji for fire år siden, men med beskjedne resultater. De siste åra har karrieren tatt fullstendig av.

Og karrieren kan få en brå slutt.

SØLV: Marte Olsbu på sprinten i skiskyting. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLV: Marte Olsbu på sprinten i skiskyting. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Fem gull sist

Under VM i Hochfilzen i fjor tok Dahlmeier fem av seks mulige gull. På den sjette muligheten (VM-sprint) tok hun sølv. Og i dag fulgte hun opp med ti treff og seier i suveren stil.

- Det var tøffe løyper og mye vind. Det var krevende der ute. Jeg er likevel fornøyd med løpet. Hva jeg gjør for å lykkes er en hemmelighet, sier Dahlmeier, som virkelig var i det hemmelighetsfulle hjørnet etter seieren.

Om hun fortsetter etter sesongen, ville hun vente med å svare skikkelig på. Men for Dahlmeier-fansen er dagens utspill neppe noe å juble for.

Tyskeren fyller 25 år i august og karriereslutt vil være oppsiktsvekkende tidlig. Hun er likevel ikke den første tyske skiskytterstjernen som legger opp relativt tidlig. Også Magdalena Neuner ga seg som 25-åring etter å ha vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger.

PALLEN: Marte Olsbu, Laura Dahlmeier, Veronika Vitkova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PALLEN: Marte Olsbu, Laura Dahlmeier, Veronika Vitkova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ingenting å tape

Dahlmeier kan slå den «rekorden» med noen måneder om ryktene i tysk presse stemmer.

Den tyske seiersmaskinen virker nærmest ustoppelig i sporet. Nærmest i dag var Marte Olsbu, som kom rett bak, med én strafferunde.

- Jeg er absolutt ikke skuffet over at det ikke ble gull. Da jeg krysset målstreken trodde jeg ikke at sølv var mulig med én bom. Det er mulig å tukte Dahlmeier. Jeg skal fortsette å gjøre mitt beste. Jeg gikk til start og tenkte at jeg ikke hadde noe å tape, sier Olsbu.

Det norske laget skal feire Olsbu med kake seinere i kveld.

- Jeg har tatt steg for steg. Dette er nok mitt beste løp i karrieren. Det er vanskelig å sammenligne, men det er mitt beste resultat. Jeg fikk én bom, men det var vanskelige forhold. Det er ikke mye som slår sølv i OL, sier Olsbu.

Neste øvelse for kvinnene er jaktstart mandag. Olsbu går ut som nummer to.

- Først skal jeg kose meg med dette sølvet. Etterpå skal jeg nullstille, sier Olsbu.

7,5 km kvinner:

Gull: Laura Dahlmeier, Tyskland 21.06,2 (0),

sølv: Marte Olsbu, Norge 0.24,2 min. bak (1),

bronse: Veronika Vitkova, Tsjekkia 0.25,8 (1),

4) Marie Dorin Habert, Frankrike 0.33,1 (1), 5) Vanessa Hinz, Tyskland 0.40,3 (1), 6) Lisa Vittozzi, Italia 0.40,5 (1), 7) Hanna Öberg, Sveruige 0.40,8 (1), 8) Irene Cadurisch, Sveits 0.45,5 (1), 9) Darja Domratsjeva, Hviterussland 0.46,2 (2), 10) Justine Braisaz, Frankrike 0.47,9 (2).

Øvrige norske: 24) Tiril Eckhoff 1.26,2 (4), 50) Synnøve Solemdal 2.17,7 (3), 59) Ingrid Landmark Tandrevold 2.42,9 (4).

87 utøvere fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!