Gullvinneren stemples som klovn

Bitter, svensk trener.

• Se video: Thomas gjør det umulige i joggesko

(Dagbladet.no): Donald Thomas har bare hoppet høyde i halvannet år. I går tok 22-åringen fra Bahamas gull i øvelsen med et hopp på 2,35 m.

Det irriterer svenskene voldsomt, og ingen er mer skuffet enn Stefan Holms trener og pappa.

- Han er en jævla klovn, sier Johnny Holm til Expressen i dag.

- For meg er det en skandale at en flaksehopper kan vinne VM. Du ser jo selv hvordan han hopper. Det er ikke vakkert å se på.

Bare gullet betyr noe

Sønnen, OL-vinner Stefan Holm, ble nummer fire i samme VM-konkurranse. Han er ikke enig med faren i at Thomas ikke er en verdig vinner.

- Han har helt klart ingen god teknikk. Men har blir like fordømt verdensmester, og ingenting annet betyr noe, sier Stefan.

UORTEDOKS STIL: Donald Thomas har bare trent høyde i kort tid, men klarte å kaste seg over gullhøyden på 2,35 på første forsøk i går. Foto: Scanpix/Afp
UORTEDOKS STIL: Donald Thomas har bare trent høyde i kort tid, men klarte å kaste seg over gullhøyden på 2,35 på første forsøk i går. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

VM-vinner Thomas er tidligere basketballspiller, som prøvde seg i høyde etter et veddemål. Kompisen trodde ikke han ville klare to meter. Han gikk lett over 2,11 - med basketsko.

Litt seinere stilte han opp i en ordentlig konkurranse, og kom seg over 2,22 meter med joggesko på beina.

I VM-finalen i går tangerte han sin egen pers og årsbeste i verden med 2,35. I stavsprangsko, han liker ikke å hoppe med pigger i hælen.

- Dere vet, for meg var dette bare en vanlig konkurranse. Kanskje det synker inn i løpet av noen dager eller uke. Alt er mulig, du vet aldri hvilke planer Gud har for deg, sier Thomas til det internasjonale friidrettsforbundets hjemmeside.

Liker basket best

Og bare vent til han lærer seg å hoppe høyde. Han startet først med skikkelig høydetrening i januar i år, og sier han bare trener fem timer per uka.

- Kanskje jeg skal be Stefan om noen tips, flirer Thomas.

Og fortsatt er basket favorittsporten hans.

- Jeg gjør gladelig hva som helst for Bahamas, det er en lykke å vinne for et lite land. Hvis mitt land vil at jeg skal gjøre noe, så gjør jeg det, sier Thomas.

Derfor stiller han helt sikkert også opp i OL neste sommer, klovn eller ei.

SE, INGEN PIGGER: Thomas bruker stavsprangsko, uten pigger bak som på høydesko.
HOLM-SKUFFELSE: Stefan var skuffet over seg selv, faren Johnny var skuffet over hvem som vant.