Gullvinnerens spesielle oppladning. - Hun la meg i senga og fikset alt

Ett døgn etter at hun tryna på OL-utforen ble Michelle Gisin (24) olympisk mester i alpinkombinasjonen.

SJELDENT SVEITSISK GULL: Michelle Gisin slipper jubelen løs etter slålåmrennet i kvinnenes alpinkombinasjon i dag. Hun vant dagen, og etterfulgte storesøster Dominique som eneste gullmedaljevinner fra Sveits de siste 24 åra. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Scanpix
SJELDENT SVEITSISK GULL: Michelle Gisin slipper jubelen løs etter slålåmrennet i kvinnenes alpinkombinasjon i dag. Hun vant dagen, og etterfulgte storesøster Dominique som eneste gullmedaljevinner fra Sveits de siste 24 åra. Foto: Christophe Ena / AP / NTB ScanpixVis mer

JEONGSEUNG (Dagbladet): Storesøster Dominique (32) ble olympisk mester i utfor i Sotsji for fire år siden, og Michelle ga alt for å kopiere søsteren på gårsdagens spesialutfor.

Der ble hun nummer åtte, og avsluttet løpet med et fall i målområdet, hodepine og en forslått kropp.

Utsiktene for gulljakt på dagens alpinkombinasjon var ikke de største, og på spørsmål om hvordan hun klarte å snu den negative opplevelsen til OL-gull dagen, trekker Michelle Gisin fram storesøsteren.

- Tok fra meg telefonen

- Det viktigste var at søsteren min var sammen med meg hele ettermiddagen og kvelden. Hun la meg i senga, tok fra meg telefonen, ordnet med fysio og tok seg av alt det praktiske, som å svare på de viktigste meldingene.

FORSLÅTT: Michelle Gisin falt inne i målområdet etter spesialutforen i går, og følte seg ikke bra utover dagen. Likevel klarte hun å reise seg og vinne dagens alpinkombinasjon. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix
FORSLÅTT: Michelle Gisin falt inne i målområdet etter spesialutforen i går, og følte seg ikke bra utover dagen. Likevel klarte hun å reise seg og vinne dagens alpinkombinasjon. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg behøvde ikke å tenke på noe, og kunne bare sove og slappe av. Det trengte jeg virkelig etter fallet i går. Heldigvis var det ikke så ille, jeg fikk bare en liten hodepine etter fallet.

Ergo var det ikke det fysiske det skulle stå på i dagens OL-renn.

- Det vanskeligste var å overvinne meg selv og frykten som alltid kommer krypende etter at du har hatt en krasj. Men jeg fikk et slags kall, en følelse av at dette skulle bli min dag. Jeg la hele mitt hjerte i løpet, og heldigvis holdt det til seier, sier Michelle Gisin - som lå på tredjeplass etter utfordelen i kombinasjonen.

HYLLER VINNEREN: Sølvvinner Mikaela Shiffring (t.v) og bronsevinner Wendy Holdener (t.h) hyller gullvinner Mihelle Gisin etter dagens seier i alpinkombinasjonen i Pyeongchang-OL. Foto: Martin Bernetti / AFP / NTB Scanpix
HYLLER VINNEREN: Sølvvinner Mikaela Shiffring (t.v) og bronsevinner Wendy Holdener (t.h) hyller gullvinner Mihelle Gisin etter dagens seier i alpinkombinasjonen i Pyeongchang-OL. Foto: Martin Bernetti / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Revansjelysten var stor etter utforen onsdag. Å kopiere storesøsterens utfor-gull fra fire år tidligere var det store målet i Pyeongchang-OL.

- Jeg var mye mer nervøs før gårsdagens uforren nenn jeg var i dag. Jeg elsket den utforløypa, men dessverre fungerte det ikke meg i går, sier hun.

Historiske søstre

I stedet vant hun altså øvelsen med både utfor og slalåm.

Med seieren havnet Michelle Gisin også på samme eksklusive liste som Dominique. Gisin-søstrene er de eneste to sveitsiske utøverne med gullmedalje i alpint de siste 24 åra.

Ragnhild Mowinckel lå på andreplass etter utfordelen, og hadde tre hundredeler å gå på mot Michelle Gisin. Det forspranget var hun aldri i nærheten av å forsvare i slalåmdelen - og 25-åringen fra Molde endte på fjerdeplass - 29 hundredeler bak det som ville blitt hennes tredje OL-medalje i Sør-Korea.