Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunde Svan gjør sitt beste, men dattera er knallhard: - Blir forbanna

Får brutale tilbakemeldinger.

FÅR KJØRT SEG: Gunde Svan (54) smører ski for både datteren og kona, men hvis han ikke treffer blink, får han brutalt ærlige tilbakemeldinger. Foto: Sara Strandlund / EXP / TT / NTB Scanpix
FÅR KJØRT SEG: Gunde Svan (54) smører ski for både datteren og kona, men hvis han ikke treffer blink, får han brutalt ærlige tilbakemeldinger. Foto: Sara Strandlund / EXP / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gunde Svan (54) trenger sannsynligvis ingen nærmere presentasjon. Svensken er, kort fortalt, en av tidenes beste langrennsløpere.

Nå forsøker datteren, Julia Svan (23), å følge i farens fotspor, men det er ikke helt enkelt. I hvert fall ikke for Gunde selv.

I SVT-programmet «Framtidens stjärnor» forteller han om hvordan han hjelper dattera og kona Marie Svan med å smøre ski. Tilbakemeldingene han får er av det ærlige slaget.

- Blir forbanna Dattera og kona tar nemlig ikke mer enn et par stavtak før de sier at smøringen ikke holder mål.

- Jeg blir forbanna når de aldri blir fornøyde. Jeg har anvendt all kunnskap jeg sitter på, og så sier de at det ikke duger, sier Gunde Svan, ifølge Expressen.

Langrennslegenden føler at han ikke kan gjøre annet enn å le når dattera Julia sier at et skipar er «en millimeter bedre» enn et annet.

- Klart man kjenner forskjell på en millimeter, sier Julia Svan.

Humpete vei 23-åringen har hatt en utfordrende vei mot å bli langrennsløper. Hun satset lenge på fotball, men valgte til slutt langrenn, som foreldrene.

Det gikk imidlertid ikke helt som det skulle. Julia Svan ble rammet av luftveisinfeksjonen «TWAR» - som også Tarjei Bø har slitt med - noe som stoppet henne fra å trene i en lengre periode.

- Jeg var trøtt, sint og lei meg. Jeg var egentlig konstant trøtt. Da jeg gikk min først konkurranse den sesongen, var det som om jeg traff veggen i første bakke, forteller 23-åringen i «Framtidens stjärnor».

Julia Svan har imidlertid kjempet seg tilbake. I vinter har hun kunnet trene for fullt, og hun ble blant annet nummer tre i «Tjejvasan».
 
• «Framtidens stjärnor» sendes på SVT1 på tirsdager. Programmet følger flere lovende svenske idrettsutøvere.

ÆRLIG: Gunde Svans datter Julia (23) er ikke nådig mot faren hvis han ikke har truffet blink med skismøringen. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix
ÆRLIG: Gunde Svans datter Julia (23) er ikke nådig mot faren hvis han ikke har truffet blink med skismøringen. Foto: Ulf Palm / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart