Gunde Svan hyller spurteren Northug

Men vil ikke kommentere oppførselen etter målgang.

(Dagbladet): «Søta bror» var mektig irritert på Petter Northugs oppførsel på oppløpet i dagens maktdemonstasjon på herrestafetten.

Northug var så suveren at han kunne se seg tilbake, hysje på publikum og så bremse like før mållinja før han gikk sidelengs over mål.

- Han er en ulv som driver med sine konkurrenter, men her er han en gris, sa Jonas Karlsson i STVs studio.

Fantastisk spurter Tidligere langrennsløper og trener, Gunde Svan, er kjent som en av Northugs argeste kritikere. Svensken lot seg irritere av Northug under fjorårets OL, og sa etter OL-stafetten at Northug «ville leke med rottene sine før han drepte dem».

Etter dagens stafett hyller Svan 25-åringen fra Mosvik.

- Northug er en fantastisk spurter, og med den reisen han fikk hadde han jo masse krefter igjen, sier Svan til Expressen.

Han vil ikke kommentere Northugs show på oppløpet.

- Jeg har sluttet å kommentere det der. Det er et avsluttet kapittel for meg, og noen andre får forklare hva de tenker når de ser det der.

Fornøyd med sølv Svan sier at Sverige skal være fornøyd med sølv.

- Sverige må være fornøyd med sitt sølv. Når ikke Anders (Södergren) og Johan (Olsson) var på topp må vi være fornøyd med medalje. Det var jo kanon! sier Svan til Expressen.

Også Marcus Hellner antydet etter rennet at han hadde tunge ben.

- Jeg satt og funderte på om han skulle bruke energi på gullet, eller om han skulle gå taktisk for å ta medaljen. Han gjorde et godt forsøk, sier Svan som tror Tord Asle Gjerdalen ville hatt tungt med å henge på Södergran hadde sistnevnte vært i toppslag.

- Hadde Södergren vært i kanonslang ville han kjørt av Gjerdalen så det smalt, og da hadde det blitt et helt annet scenario.

HYLLER NORTHUG: Gunde Svan. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
HYLLER NORTHUG: Gunde Svan. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX Vis mer