Gunde Svan trodde han var frisk - så slo sykdommen til igjen

Kona og datteren også rammet.

SLITER MED TWAR: Gunde Svan så lyst på situasjonen etter å ha fått riktig diagnose og begynt å trene igjen, men i det siste har han opplevd tilbakeslag. Kona Marie og datteren Julia sliter også. Foto: Stella Pictures
SLITER MED TWAR: Gunde Svan så lyst på situasjonen etter å ha fått riktig diagnose og begynt å trene igjen, men i det siste har han opplevd tilbakeslag. Kona Marie og datteren Julia sliter også. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Gunde Svan var lettet og glad da han etter måneder med uvisshet ble diagnostisert med luftveissykdommen twar.

- Det går sakte, men sikkert framover, sa langrennslegenden i romjula.

Nå har imidlertid svensken opplevd tilbakeslag.

- Jeg har fått slim i luftrørene igjen og hoster, sier han til Expressen.

På det verste orket han ikke engang å rake løv. Fullt så ille er det ikke nå, men Svan vil ikke betegne den fysiske aktiviteten han greier som trening.

- Nei, trening blir vel feil å si. Jeg rører litt på meg, i alle fall. Jeg har gått litt på ski når jeg har orket, ellers har jeg gått, sier han.

Svan har nå vært syk i 205 dager, og for en mann som er vant med å bruke kroppen mye, tærer det grundig på tålmodigheten.

- Du kan trygt si at jeg er lei av dette, sier han til Expressen.

Svans kone Marie og datteren Julia er også rammet av twar. Datteren går i sin fars fotspor og er en lovende langrennsløper, og er også den som er kommet lengst i rekonvalesensen.

- Det virker som om Julia har kommet lengst i prosessen med å bli frisk. Marie har det omtrent som meg, sier Svan.