MYSTISK SYKDOM: Julia Svan, Gunde Svans datter, har slitt med lungene i vinter. Legene vet fortsatt ikke hva som feiler henne. Her fra SM i vinter.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
MYSTISK SYKDOM: Julia Svan, Gunde Svans datter, har slitt med lungene i vinter. Legene vet fortsatt ikke hva som feiler henne. Her fra SM i vinter. Foto: Fredrik Sandberg / TTVis mer

Gunde Svans datter lider av mystisk sykdom. Legene finner ikke ut hva det er

- Det sier bare stopp.

(Dagbladet): Gunde Svans datter Julia går i sin fars fotspor, og er langrennsløper på toppnivå og venter på sitt store gjennombrudd. Men 22-åringen har slitt med lungene i vinter, og etter en skuffende sesong vet legene fortsatt ikke hva som feiler Julia Svan.

- Det har ikke gått så bra for meg denne sesongen. Jeg har vært syk to måneder i strekk. Lungene takler det ikke, rett og slett. Det sier stopp, sier Julia Svan til Expressen.

- Legene vet ikke hva som er feil. Det er uvanlig. Det er det her slimet som man ikke vet hva er. Forskjellige leger sier forskjellige ting, så det er vanskelig å vite hvem man skal henvende seg til og hvem som har rett, fortsetter Julia Svan.

- Sier bare stopp 22-åringen begynte å merke problemene i vinter, og det ødela hele sesongen. Hun forteller at hun får slim i lungene og opp i halsen, og at det skjer når hun anstrenger seg, også når hun driver med andre ting.

- Det bare stopper når jeg puster, sier Svan til Expressen.

Da det svenske langrennslandslaget ble tatt ut for kommende sesong, var ikke Julia Svan blant dem. Hun sier at det var som ventet, og at hun nå tar uke for uke for å komme tilbake. Hun har planer om å satse utenfor landslaget. Hun går til daglig på skihøyskolen i Falun.

Twar Julia Svan led for noen år siden av luftveissykdommen twar, men sier overfor Expressen at hun tror det ikke er det det dreier seg om denne gangen.

Hennes langrennskarriere ble satt kraftig tilbake av luftveissykdommen den gangen, men slo tilbake i 2013 og tok stafettgull i junior-VM. Noe Gunde Svan mente overgikk alt det han selv hadde gjort på en langrennarena.

PAPPA: Gunde Svan.
Foto: Henrik Montgomery / TT
PAPPA: Gunde Svan. Foto: Henrik Montgomery / TT Vis mer