Gunder bøtela seg sjøl

Ingen skånes under Molde-trener Gunder Bengtssons jerndisiplin. Heller ikke han sjøl. - Jeg har fått bot to ganger for å komme for seint, sier han til Dagbladet.

Gunder Bengtsson satte seg som mål å lære Molde-gutta folkeskikk da han ble trener før fjorårssesongen.

- Jeg tolererer ikke folk som jukser på jobb. Det skal gjøre vondt å bli best. Vi har ikke fleksitid i Molde. Derfor må man møte opp presis, sa Gunder den gangen.

Han innførte et sinnrikt bøtesystem for ymse slags forseelser. Siden har kronene rullet inn som straff for blant annet disse hverdagssyndene:

Sitte med beina på bordet, ha på seg lue inne, kaste klær på gulvet, drikke rett av flaska og komme for seint.

Hoseth fornøyd

Det er altså det siste treneren sliter med sjøl.

- Alle behandles likt i Molde. Jeg har måttet betale noen hundrelapper, sier Gunder.

- Han er så utrolig til å komme for seint, den mannen, sier Magne Hoseth med et bredt glis - tydelig fornøyd med at treneren skjærer alle over en kam.

Hoseth gliser ikke like mye over sin egen situasjon. På grunn av tåskaden sitter han trolig på tribunen også mot Moss og gamletrener Erik Brakstad på Røkkeløkka i kveld. Molde må vinne for å henge på teten. Moss må vinne for ikke å bli hektet av midtsjiktet.

Taktikeren Brakstad

I fjor endte kampen 1- 1.

Der ble backveteran Trond Strande utvist da han i sinne slo etter Gard Kristiansen etter en duell.

Strande fikk ikke bot av Gunder, men han forteller at også slike forseelser kan svi på pungen.

- Unødvendige kort rammer laget. Det kan vi bli straffet for, sier Strande, som gleder seg til å møte laget til gamletreneren.

- Brakstad er en taktiker, og han elsker å spille sånne kamper. Lagene hans gjør det alltid bra mot lag som Rosenborg, Molde og Brann. Men vi skal gå ut i hundre og ti, ta dem hardt, holde ballen langs bakken og ha bevegelse i laget. Da skal Moss få svette, sier Trond Strande.

GUNDER I FARTA: Det er ikke bare spillere som har hastverk fra tid til annen. Her er Gunder Bengtsson i Skien da Molde møtte Odd Grenland forrige måned.