Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunder uønsket i Molde

Bertil Stranden, sportslig leder i Molde, har fått grasrot-beskjed om at Gunder Bengtsson må gå. Til Dagbladet sier han at «MFK må lytte til publikum».

I går var det 17. mai-fred i den skakkjørte fotballbyen Molde. I dag blir det etter all sannsynlighet et nytt krisemøte i klubben. Og uten å foregripe begivenhetenes gang - Bertil Stranden presiserer at MFK verken vil eller må forhaste seg - så er han uforskammet klar i talen. Og det taler ikke til fordel for Gunder Bengtsson.

- Etter 0- 3 på Bryne er vi nødt til å ta grep, sier Bertil Stranden.

- Vi liker jo ikke situasjonen. Og selv om jeg ikke så kampen på Jæren, jeg har bare TV-bildene og det jeg har hørt av referater og kommentarer på radio å forholde meg til, så kommer man ikke utenom at de som spiller nå stort sett er de samme spillerne som var gode i fjor.

- Det betyr at vi må få orden på de elementene som forstyrrer.

Supporterne er lei

I byen Molde følger man den stemningen stort sett alle byer følger når det lokale fotballaget sliter: Treneren må gå. Og i Molde er denne stemningen forsterket etter fredagens katastrofale nederlag. For publikum er godt vant i rosenes by. Og derfor krever man strakstiltak.

- Vi har mye å ta fatt i, innrømmer Bertil Stranden.

- Og en av de tingene vi gjøre er å lytte til publikum. Det er dramatisk for MFK når vi ikke trekker mer enn 4000 tilskuere på hjemmebane.

Dermed har Moldes sportslige leder sluppet katta ut av sekken. For publikums dom er klar - hvilket han også bekrefter. Det er bare de færreste, om noen, som fortsatt vil ha Bengtsson som trener.

- Det tror jeg du har rett i, sier Stranden til Dagbladet.

- Som tidligere MFK-spiller møter jeg jo folk på gata som forteller meg hva som må til.

- Og dommen?

- De vil ha ham vekk, sier MFKs sportslige leder.

Sparkes i dag?

Sterkere lukt av avskjed kan man knapt få uten bekreftelsen. Og den kan komme allerede i dag. For sjøl om nasjonaldagen ble fredet for klubbproblemer vil Moldes ledelse samles i løpet av denne søndagen. Til nytt krisemøte.

- Vi må sette i gang strakstiltak, sier Bertil Stranden.

- Vi kan jo ikke leve med en spillerstall som ikke presterer. Så derfor er vi nødt til å få orden på og lande det som er forstyrrende elementer. Molde Fotballklubb har fortsatt høye ambisjoner.

MFKs administrerende direktør, Espen Silseth, deler Bertil Strandens syn på problemene.

- Vi lever jo i underholdningsbransjen, sier han. - Derfor er vi nødt til å gjøre endringer som påvirker spillernes hoder.

- Og det betyr?

- Vi må bryte ut av det mønsteret vi er inne i. Vi kan ikke bare fortsette og si at «vi må gjøre som i fjor - da tok vi jo sølv». For hvis Ford ikke bygger nye biler, så selger de plutselig ingen biler. Så enkelt er det, sier Espen Silseth.

BETENKT: ...og det med god grunn. Gunder Bengtsson er ikke spesielt populær blant Moldes fotballinteresserte for tida.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media