Gundersen best blant de tøffe

I sin første sesong i 250 cc-klassen i motocross kjørte Kenneth Gundersen inn til en historisk VM-seier. - Dette har utrolig mye å si for Kenneth og hans karriere, sier trener Asbjørn Villa etter den dramatiske VM-runden i Tyskland.

Før årets sesong skiftet Kenneth Gundersen fra 125 cc-klassen til 250 cc, og allerede i sitt tredje VM-løp gikk Fjellhamar-gutten helt til topps. Med denne seieren har 20-åringen tatt steget opp blant de beste i klassen som betegnes som den tøffeste i motocross-VM.

Problemer

VM-runden var langt fra problemfri for Gundersen, som underveis måtte kaste brillene og fikk krampe i armene fordi fjæringen var feiljustert.

- Allerede etter noen minutter merket jeg det i armene, men det forsvant heldigvis mot slutten av finalen. Men det betyr ingen ting uansett. Jeg har vunnet min første VM-konkurranse i 250 cc-klassen og er kjempefornøyd. Dette er flott dag, sa Gundersen etter den historiske triumfen.

Gundersen har nå fire VM-seirer totalt, med de tre han har tatt i 125 cc-klassen.

- Det er ingen tvil om at dette har utrolig mye å si for Kenneth og hans karriere. Han beviste at han er blant de beste i verden i den hardeste klassen. 125 cc blir juniorklassen i forhold til 250 cc, sier trener Asbjørn Villa til NTB.

20-åringen kjørte taktisk klokt i finalen og lot engelskmannen Jamie Dobb føre mesteparten av løpet. Men på den nest siste runden giret Gundersen opp, kjørte inn 2,5 sekunder og la seg helt i ryggen på konkurrenten den siste runden. Engelskmannen følte seg tydelig presset, og da Dobb veltet på siste runde, smatt nordmannen forbi og tok Norges første VM-seier i 250 cc-klassen noensinne.

- Kjørte ufint

- Jeg så at Dobb hele tida snudde seg og kikket bakover mot slutten av finalen, samtidig som han kjørte saktere enn meg. Han var nok nervøs. Derfor tenkte jeg at her måtte jeg gi alt mot slutten. Jeg er derimot glad for at jeg lå sekundet bak, ellers hadde jeg kjørt på ham i det han veltet, sier 20-åringen.

Gundersen mener Dodd kjørte helt på grensen av hva som var lovlig i går.

- Jeg synes Dobb kjørte ufint. Det er greit at man sperrer for de som ligger bak, men det han drev med, var ikke fint. Jeg måtte passe meg for å ikke gå overende når han var i nærheten. Derfor var det like godt at han fikk kjøre alene, sa Gundersen.

Etter målpassering fikk Gundersen et norsk flagg fra tribunen, før han kjørte paraderunde i Teutschenthal til applaus fra tusenvis av tilskuere. Motorex Kawasaki-kjøreren ligger nå på andreplass sammenlagt i VM, bare sju poeng bak Michael Pichon fra Frankrike.

NY SYKKEL: Kenneth Gundersen skiftet fra 125 cc- til 250 cc-klassen før årets sesong.
HISTORISK: Kenneth Gundersen hadde noen problemer underveis i løpet. - Det betyr ingenting. Jeg har vunnet min første VM-konkurranse i 250 cc-klassen og er kjempefornøyd. Dette er flott dag, sa han.