Gunn Margit berget pallplass

Skiskytterjentene kom i kveld på en tredjeplass i stafetten.

Nok en gang var avstanden fram til vinnerlaget enorm - Gunn Margit Andreassen gled over målstreken 1.58 minutter bak Russland. Tyskland tok annenplassen halvannet minutt bak russerne. I stafettcupen sammenlagt ligger de norske jentene på en fin tredjeplass

Stafettlaget gjør det brukbart resultatmessig og tok sin tredje pallplassering på fem verdenscupstafetter denne sesongen. En annen- og to tredjeplasser lover godt, men i VM senere i år blir det langt tøffere ettersom Linda Tjørhom trolig blir hjemme.

- Realistisk sett er vi ikke gode nok for medaljer der, men man vet jo aldri. Det sier seg egentlig selv, med en urutinert ungjente på en etappe i stedet for Linda blir det veldig vanskelig, sa Andreassen etter sitt kanonløp.

Norge lå på fjerdeplass etter Tjørhoms førsteetappe, og vekslet fra 6. til 5. på de to neste. Gunn Margit hadde drøyt 40 sekunder opp til Slovenia på tredjeplass da hun tok fatt på ankeretappen. I mål var hun 14 sekunder foran fjerdelaget Frankrike.

- Jeg hadde hele tiden håp om pallen, og da jeg begynte å få positive tilbakemeldinger fra sekundantene, var det lett å konsentrere seg. Skytingen gikk veldig bra, ett ekstraskudd på ti skudd er godkjent, mente 29-åringen.

Hennes liggende serie var prima. Fem treff på veldig kort tid.

Slutten glipper

De norske jentene har gjort det til vane å bomme på sisteskuddet i seriene sine, og det skjedde tre ganger i løpet av onsdagens stafett.

- Vi har ikke råd til det hvis vi skal henge med helt i toppen. Jentene skal holde fokus hele skyteserien, men så lenge de gjør feil som i dag må vi bare trene mer på det, sa trener Odd Lirhus.

Den samstemte forklaringen fra Tjørhom, Skjelbreid og Andreassen, som bommet på et sisteskudd hver, var klar:

- Vi har blinken i siktet, men er vel mentalt på vei ut i løypa igjen før skuddet sitter i blinken. Det skal selvsagt ikke være sånn, men man blir lett revet litt med når de andre treffer.

Bortsett fra nok en oppløftende tredjeplass, var det flere lyspunkter for de norske jentene. Tjørhom nærmer seg farten hun hadde da hun vant verdenscuprenn før jul, og Ann-Elen Skjelbreid går hele løypa uten å måtte ta pauser. Gro Marit Kristiansen er i framgang etter en hard treningsperiode hjemme, hun håper det endelige omslaget kommer raskt.

Og Gunn Margit er blitt en solid ankerkvinne i Liv Grete Skjelbreid Poirees fravær.

- Jeg trives i rollen og har jo erfaring fra tidligere. Jeg gikk siste etappe og tok VM-bronse i 1995 og -sølv i 1997. Etter det tok Liv over i de neste mesterskapene. Men jeg har ikke glemt hvordan det skal gjøres, påminner Andreassen.

Det skal Norge være glad for.

(NTB)

NORGE: Bronse<br> RUSSLAND: Gull<br> TYSKLAND: Sølv