Gunn Margit klar for mer moro

Det er mange som har tvilt på Gunn Margit Andreassens (29) kapasitet. Sjøl har hun aldri tvilt. Og i går kom belønningen. - Nå kan det bli moro framover, sier hun til Dagbladet.

Problemer med trening i høyde og feil teknikk i skisporet har ødelagt mange gode plasseringer for Gunn Margit opp gjennom åra. I vinter har hun i tillegg trøblet med skytinga.

Hun har bare glimtvis fått vist fram kapasiteten hun udiskutabelt er i besittelse av.

Men glimtene har vært sterke nok til å bevare troen på at det en dag skulle klaffe også for henne.

I går, etter endelig å ha fått trent riktig skiteknikk over en lang periode, og fått orden på skyteformen igjen, kom belønningen i form av en VM-bronse.

Den kom etter 20 prikkfrie skudd og et realt langrenn. Og smakte som gull.

- Fantastisk deilig å stå her med en bronsemedalje i et VM. Før start trodde jeg at jeg måtte skyte feilfritt for å få medalje. Det klarte jeg, sier Gunn Margit.

Har kontroll

Medaljen er en enorm motivasjon for arbeidet som skal gjøres framover.

- Jeg føler nå at jeg har fått kontroll på det jeg har hatt av problemer tidligere. Nå er jeg på rett vei både når det gjelder høyde og teknikk.

- Det eneste som kreves framover nå er hardt arbeid. Så kan det bli mye moro i åra framover, sier Gunn Margit til Dagbladet.

Hun er 29 år, men ser ikke på seg selv som en veteran.

- Jeg har ikke trent hardt så mange år. Jeg begynte seint, var vel 23-24 år. Derfor føler jeg at jeg har mye å gå på, både teknisk og styrkemessig. Og jeg vet jeg har kapasitet til å gå langt fortere enn jeg gjør nå.

- Det skal ikke stå på meg for å få det til, sier hun.

Tøff i hodet

Medaljen var en rå demonstrasjon av jentas ekstreme mentale styrke.

Den har hun hatt bruk for gjennom mye motgang. I går kom den til nytte på standplass.

- Ærlig talt så ble jeg ikke nervøs foran den siste serien selv om jeg visste det kunne stå om medalje, sier hun.

Hun er aldri nervøs når hun skyter. Hun vet hun er god, og stoler på det. I går var hun tålmodig og fulgte pappa Ivars «ordre» om å følge skuddene helt inn i blinken. Det kunne det vært gjort bedre - 20 treff.

- Nå gleder jeg meg til fellesstarten lørdag. Jeg har klart en medalje allerede, og det blir nok ikke lett å ta en til, men jeg skal selvsagt prøve, sier Gunn Margit, som plutselig er best i familien.

I motsetning til fruen har ikke samboer Frode Andresen tatt medalje så langt i VM.

Det gjorde ikke så mye i går. Frode var mest glad på samboerens vegne.

Er det noen som vet hvor mye Gunn Margit fortjente den medaljen hun fikk i går, er det ham.

ENDELIG: Endelig var det Gunn Margit Andreassens tur til å bite i medaljen.
PÅ VEI OPP: Gunn Margit Andreassens lover enda mer moro etter VM-bronsen i går. - Det eneste som kreves framover nå er hardt arbeid. Så kan det bli mye moro i åra framover, sier Gunn Margit.