Gunn-Rita (43) blir arbeidsledig

Sykkeldronninga nekter å gi seg selv om laget legges ned. 

PÅ SPONSORJAKT: Gunn-Rita Dahle Flesjås profflag de siste 15 åra legges ned. Men Gunn-Rita vil satse på toppnivå også neste år. Nå ser hun etter nye samarbeidspartnere. Foto: NTB /Scanpix
PÅ SPONSORJAKT: Gunn-Rita Dahle Flesjås profflag de siste 15 åra legges ned. Men Gunn-Rita vil satse på toppnivå også neste år. Nå ser hun etter nye samarbeidspartnere. Foto: NTB /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gunn-Rita Dahle Flesjå er i ferd med å avslutte sin 15. strake sesong for Meridas terrengsykkel-lag. Det blir den siste.

- Jeg fikk beskjed i går om at laget legges ned etter denne sesongen. Det er selvsagt vemodig, men kom ikke som noe stort sjokk. Det har vel ligget litt i kortene, sier Dahle Flesjå til Dagbladet.

Satser videre

Selv om Gunn-Rita Dahle Flesjå er ei voksen dame etterhvert, har hun ingen planer om å trappe ned på satsinga.

Selv om OL i Rio ble en liten nedtur med en 10.plass, har hun både før og etter RIo vist at hun fortsatt har en plass i verdenstoppen på gode dager.

- Det er sykt motiverende, og vi har ingen planer om å trappe ned satsinga ennå. Det blir i alle fall full verdenscup neste sesong, sier hun til Dagbladet.

Eget lag?

En kontrakt med et annet profflag kan være en mulighet.

Men Gunn-Rita og ektemann, trener, massør og coach Kenneth Flesjå leker med tanken om å starte sitt eget lag. I såfall må sponsorer på plass.

- Vi brenner jo for denne idretten, og føler fremdeles vi har mye å gi. Ikke bare sportslig. Jeg har også mange tanker om heleseeffekten av sykling, jeg tenker på design, både av sykler og sykkelbekledning for damer. Og om jeg legger opp en gang, kommer jeg fortsatt til å være i sykkelbransjen, sier Gunn-Rita.

- Nå åpner det seg mange muligheter framover. Vi føler oss litt frie og franke, og håper å finne gode samarbeidspartnere som vi kan jobbe sammen med i flere år framover, sier hun.

I morgen kjører Gunn-Rita Dahle Flesjå et rundbaneritt i Polen.

- En må holde seg aktiv vet du, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer