GIR SEG IKKE: Gunn-Rita Dahle Flesjå, her sammen med ektemann og trener Kenneth Flesjå, vil fortsette karrieren også etter Rio-OL. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
GIR SEG IKKE: Gunn-Rita Dahle Flesjå, her sammen med ektemann og trener Kenneth Flesjå, vil fortsette karrieren også etter Rio-OL. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Gunn-Rita (43) gjør som Bjørndalen og forlenger karrieren: - Jeg vil ikke legge opp

Utelukker ikke nytt OL som 47-åring.

Akkurat nå handler alt om OL i Rio de Janeiro 20. august, men 43 år gamle Gunn-Rita Dahle Flesjå har ikke tenkt å gi seg der. Kanskje er hun med i Tokyo-OL i 2020 også.

Veteranen og ettbarnsmammaen har vunnet alt som er å vinne, men har fortsatt motivasjon til mer.

- Jeg har ikke lyst til å legge opp, og jeg kommer nok alltid til å sykle så lenge jeg ikke trenger støttehjul, sa OL-mesteren fra 2004 da hun holdt pressekonferanse i Olympiatoppens lokaler ved Sognsvann i Oslo mandag formiddag.

Da Ole Einar Bjørndalen nylig konkluderte med at han fortsatte karrieren, så sa rogalandsjenta til dem rundt seg at da måtte selvsagt hun fortsette også.

- Vi slutter ikke. Det kan vi si. Dette har vært jobben min i 20 år, og så lenge kroppen fungerer og du har suksess, så legger du ikke opp bare for at du er blitt gammel. Du gjør ikke det.

- Ole Einar er et levende bevis på at det nytter til tross for at du bli eldre.

Spesielt I terrengsykling finnes det dessuten alternativer om verdenscup, OL, VM og EM ikke frister lenger.

- Det finnes en rekke internasjonale sykkelfestivaler og maratonløp. Vi får i hvert fall 10-15 henvendelser hvert år fra utlandet som handler om det, la ektemann og trener Kenneth Flesjå til.

- Vi kommer i hvert fall til å fortsette på dette nivået i ett eller to år til. Akkurat nå kjennes det veldig riktig ut. Men vi har sagt at fram til 20. august i år, så skal vi konsentrere oss om én ting, og det er å prestere vårt beste den dagen. Det er da det virkelig teller. Så får vi skje hva som skjer etter den datoen.

Det kan også være at hun satser mot VM i landeveissykling i Bergen neste år, uten at det heller ikke er tatt noen endelig avgjørelse om det.

INSPIRERT AV BJØRNDALEN: 
Gunn-Rita Dahle Flesjå vil satse i minst ett år til.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
INSPIRERT AV BJØRNDALEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå vil satse i minst ett år til. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Kontrakter skal også reforhandles etter at denne sesongen er over.

Lang reise Ekteparet er ikke bekymret etter at det «bare» ble 10.-plass under EM i rundbane i svenske Huskvarna søndag.

- Vi har bevisst ikke lagt opp til en toppform nå og prøver å forskyve toppformen til senere i sesongen. VM og OL er viktigst, sa Kenneth Flesjå.

18. mai reiser paret ut på reise som varer i over tre måneder. Det inkluderer blant annet to høydeopphold i Livigno familien også blir med, inkludert sønnen Bjørnar og foreldrene til Gunn-Rita.

- Det er VM i Nove Mesto i Tsjekkia 2. juli, og dessuten skal vi på en tre uker lang precamp i Canada før OL. Vi går en fantastisk spennende sesong i møte. Jeg føler fortsatt at jeg har en råskap i meg som gjør at jeg kan oppnå det utrolige, sa Gunn-Rita.

Å gjøre det umulige mulig er teamets motto.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.