Gunn-Rita Dahle banket konkurrentene

Gunn-Rita Dahle (31) leker med konkurrentene seks uker før OL. I går tok hun sin niende strake verdenscupseier i terrengsykling.

Og det uten å være i nærheten av toppformen. Verdens beste terrengsyklist banket nærmeste konkurrent, kanadiske Marie-Helene Premont, med 41 sekunder. De øvrige la hun tre-fire og fem minutter bak seg.

-  Løpet var knallhardt. Jeg kan ikke huske å ha tatt i mer i et ritt enn jeg gjorde her, sa Gunn-Rita Dahle til NTB etter seieren.

Hun kjørte direkte fra konkurrentene på første runde og ledet med 10 sekunder da kjedet på sykkelen falt av. Hun ble innkjørt, men tråkket til igjen på annen runde.

Øsende regn ødela bruddforsøket da hun måtte løpe i de mest tekniske partiene, men la inn et ekstra gir på nest siste runde.

Nå venter et løpsopplegg som ville slått lufta ut av de fleste. Etter verdenscuprittet i kanadiske Calgary neste lørdag, reiser hun hjem og gyver løs på åtte løp på 14 dager. Først VM i terrengmaraton, så på rad og rekke nordisk mesterskap i Stavanger, NM i Asker, Thüringen rundfahrt (landevei) i Tyskland, EM i Polen og enda et ritt i Polen.

-  Vi kommer rett fra et 15 dagers høydeopphold i Colorado, og vi ventet ikke utklassingsseier i dag. På forhånd siktet vi mot topp tre. Egentlig er det rart hun vant så klart.

For to dager siden syklet vi gjennom løypa som trening, og da gikk det raskere enn i selve løpet, sa trener og samboer Kenneth Flesjå til NTB.

UTKLASSING: Gunn-Rita Dahle slo nærmeste konkurrent med 41 sekunder i går.