Gunn Rita får testet OL-løypa likevel

Helomvending fra arrangøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gunn Rita Dahle Flesjå får likevel teste OL-løypa i Beijing.

- Dette var gode nyheter. Det hadde blitt feil om tre kinesiske jenter skulle få trene i løypa så mye de ville, mens vi kun hadde fått én time. Dette handler om fair play, forteller Gunn Rita Dahle Flesjås mann og trener, Kenneth Flesjå, til NTB.

Norges Cykleforbund tok kontakt med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og ba om at det ble arrangert prøve-OL for kvinnene etter at kineserne tidligere uttalte at det ikke skulle arrangeres prøve-OL for kvinnene i terrengsykkelløypa.

Onsdag ble det klart at damene skal sykle i traseen lørdag 22. september.

De to har vært i Kina i forbindelse med markedsføring av Gunn Ritas sponsor. Begge gangene har de spurt OL-arrangøren om å se løypa, men er blitt nektet.

- Da vi fikk høre at det ikke skulle bli arrangert prøve-OL for damene ble det rabalder. Det har vært fast med prøve-OL siden Atlanta i 1996. Og i terrengsykling er damene og herrene likestilte. Derfor har dette vær ten prinsippsak for Gunn Rita. Nå synes jeg at UCI har gjort en god jobb, sier Flesjå.

Det er viktig for rytterne å få en følelse med løypa. Med kunnskapen de nå får kan de sette opp sykkelen slik at den er best mulig tilpasset traseen i Kina.

Den regjerende olympiske mesteren i terrengsykling er for tiden i Italia hvor hun skal sykle terrengsykkelritt de to kommende ukene.

<strong><B>FÅR VILJEN SIN:</strong></B> Gunn-Rita Dahle Flesjå og ektemannen Kenneth har Begge gjort flere forsøk på å få se OL-løypa, men arrangøren har nektet hver gang. Nå har de gjort helomvending. Foto: Martin Platter/AP
FÅR VILJEN SIN: Gunn-Rita Dahle Flesjå og ektemannen Kenneth har Begge gjort flere forsøk på å få se OL-løypa, men arrangøren har nektet hver gang. Nå har de gjort helomvending. Foto: Martin Platter/AP Vis mer

22. april starter terrengsykkelsesongen for fullt med verdenscupåpningen i Belgia.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer