Gunn-Rita ferdig for sesongen

Gir opp EM, fortsatt ikke helt frisk.

(Dagbladet.no): Gunn-Rita Dahle Flesjå har slitt med mageproblemer siden mai, da hun kuttet ut konkurranser for å bli kvitt sykdommen.

Terrengsyklisten er fortsatt ikke helt frisk og har nå bestemt seg for å droppe EM, maraton-VM og alle elitekonkurranser ut sesongen.

I en pressemelding skriver VM- og OL-mesteren at hun er i trening og føler seg bedre, men at systemet fortsatt ikke kjennes helt bra. Årsak: Hun trente og konkurrerte med både virus og bakterier i kroppen tidligere i år.

- 10 uker uten noe særlig med trening har gjort sitt til at jeg føler meg i dårlig form og må finne meg i at sesongen er kjørt, skriver Gunn-Rita på sin egen hjemmeside.

Dahle Fleslår ser i stedet fram mot neste sesong og OL i Beijing, samt vintertreningen hun starter på i oktober. Og det skal mer til enn sykdom for å knekke humøret.

- En uønsket hvileperiode gjør garantert godt for systemet etter mange sesongen med utrolige resultater og prestasjoner. Vi går en spennende og viktig sesong i møte i 2008 og da kommer det godt med at både kropp og hode er godt uthvilt og forberedt.

Dahle Flesjå er for tida i Italia, men kommer til Norge får delta i Birken. Hun stiller ikke i eliteklassen.

Hun reiser også til prøve-OL i Kina 22. september, om ikke annet for å få sjekket ut løypene.

Gunn-Rita ferdig for sesongen
SATSER I STEDET PÅ OL I 2008: Gunn-Rita Dahle Flesjå har satt strek for 2007-sesongen. Nå gleder hun seg til vintertreningen foran OL neste år. Hun er regjerende mester fra Aten. Foto: Scanpix/Epa
SATSER I STEDET PÅ OL I 2008: Gunn-Rita Dahle Flesjå har satt strek for 2007-sesongen. Nå gleder hun seg til vintertreningen foran OL neste år. Hun er regjerende mester fra Aten. Foto: Scanpix/Epa Vis mer