Gunn Rita frir på skuddårsdagen

- Jeg blir neppe gift hvis jeg ikke tar initiativet sjøl. Kenneth er for treig og derfor tar jeg saken i egne hender. Jeg frir på skuddårsdagen. Da har jeg lov, og han kan jo prøve å si nei, sier Gunn Rita Dahle til Dagbladet.

Gunn Rita og kjæresten Kenneth Flesjå har vært samboere i flere år. Og nå kan verdens beste terrengsyklist tenke seg å bli frue.

- Vi ønsker å gifte oss, men siden det er guttas greie å fri, har jeg måttet vente. Men ingenting skjer. Han kan bare vente til skuddårsdagen, ler Gunn Rita.

Blir det giftermål i år, får hun tre viktige datoer å tenke på. Hvis ikke må Gunn Rita Dahle konsentrere seg om to: 24. og 27. september. Da dreier det seg om OL terreng og OL landevei.

To OL-gull

- Jeg har ingen andre planer enn to gullmedaljer. Egentlig er sjansene størst på terrengsykkelen. Men på landeveien er vi tre på samme lag. Det spiller ingen rolle hvem av oss som vinner, for en gullmedalje har alle på laget del i - sjøl om bare en av oss kan henge den rundt halsen.

Bor i høyderom

I år går Gunn Rita Dahle helt nye veier for å være best mulig forberedt. Et 21 kvadratmeter stort rom i kjelleren hjemme, er bygd om til høydekammer. I dag starter et tre ukers opphold i 3000 meters høyde.

Fra tidligere har hun meget gode erfaringer med høydeopphold, og Gunn Rita er sikker på at prosjektet slår positivt ut også i OL-sesongen.

- Kenneth og jeg sover i 3000 meters høyde. Treningsøktene justeres ned til 2500 meter. Det blir kjedelig å sykle på ruller hjemme i kjelleren. Men jeg er villig til å ofre såpass, for jeg vet hvordan gull smaker.

Lærte av fjoråret

Gunn Rita vet hva som gikk galt under fjorårets VM i terrengsykling i Åre. Hun har ikke tenkt å gjøre samme feilene om igjen.

- Jeg syklet konkurranser hele sesongen og fikk aldri drevet ressurstrening. Jeg beholdt formen i seks måneder, men da VM kom, var jeg helt utbrent.

Denne sesongen er antall konkurranser redusert fra 70 til 35. I oppkjøringsfasen legges det størst vekt på oksygenopptak og styrke.

- Blir det så tid til noen vanlige Gunn Rita-sprell i en viktig OL-sesong?

- Det er media som påstår at jeg er så veldig gal. I år skal jeg huskes for det jeg gjør på sykkelen - ikke for frisyren, sier Gunn Rita Dahle.

OL-GULL ER MÅLET: - Jeg har ingen andre tanker OL i Sydney enn to gullmedaljer, sier Gunn Rita Dahle.