Gunn-Rita gifter seg

Gunn-Rita Dahle avgjorde v-cupen med sin tiende v-cupseier på rad i Calgary i går. Hun jubler like mye for frieriet fra samboer Kenneth Flesjå. Neste sommer blir det bryllup.

-  Jeg har fridd og fått ja, men vi har ikke tid til bryllup nå. Det blir neste sommer, sier Flesjå til Dagbladet.

Han møtte Gunn-Rita under VM i 1998 og tok over treneransvaret i 2001. Denne sommeren tenker ikke paret på gifteringer. Det handler utelukkende om OL-ringer, og Gunn-Rita Dahle er nærmest uslåelig halvannen måned før OL-rittet i Athen 27. august. I går fikk hun tidlig en 15 sekunders ledelse i den gjørmete, smale og svingete løypa som ifølge Flesjå gikk i deler av langrennsløypa fra OL i 1988.

-  Vi testet tre ulike dekktyper før start, og valgte et gjørmedekk som Gunn-Rita hadde god nytte av i starten da det var mye kaos, sier Flesjå.

Mye massasje

Med bare v-cupfinalen i italienske Livigno igjen (går i neste års VM-løype) er det nå umulig å ta igjen Dahle i sammendraget. De to siste helgene har hun vunnet de to v-cupene i Canada til tross for de voldsomme treningdosene hun la ned under treningsleiren i Boulder i Colorado ukene i forveien.

-  Helt vanvittig. Nå flyter hun på sjøltillit, sier Flesjå som den siste uka har sluppet opp på treninga.

-  Hun har trent sju timer mindre enn vanlig. Det vil si 13 timer. I tillegg har hun fått ti timers massasje, sier Flesjå.

Som utfører massasjen sjøl.

Tøft kjør

I dag setter Gunn-Rita kursen for Østerrike der hun kommende helg deltar i maraton-VM. Rittet på seks timer er starten på et steintøft kjør med åtte ritt på 14 dager. Hun kjører NM og Nordisk i terrengløp, samt femdagersrittet Thüringen rundt.

- Det handler ikke om å bryte grenser, men det er viktig å holde trykket også opp mot OL, sier Flesjå.

Gunn-Rita Dahle var til dopingkontroll, og var ikke ferdig før Dagbladet gikk i trykken i natt.

UMULIG Å SLÅ: Her sykler Gunn-Rita Dahle inn til sin tiende strake v-cupseier i Calgary i går. - Men vi må bli enda bedre for å vinne OL, sier trener og kommende ektemann Kenneth Flesjå.