Gunn-Rita nominert til idretts-Oscar

En av seks.

Gunn-Rita Dahle, OL-vinner i terrengsykling fra Aten-OL i fjor, er nominert til en av de prestisjefylte Laureus-prisene i år.

I klassen som heter årets alternative sportsperson er Gunn-Rita Dahle en av seks nominerte.

De andre er Darren Berrecloth, Canada (mountainbiker), Dallas Friday, USA (brettsport på vann), Mike Horn, Sør-Afrika (tur og kajakk), Ellen MacArthur, Storbritannia (verdens rundt-seiling) og Shane McConkey, USA (friski og basehopping).

Gunn-Rita Dahle er en sterk kandidat til å stikke av med denne prisen når idrettens Oscar-utdeling finner sted i Estoril i Portugal fra 14. til 16. mai.

Ved siden av OL-gullet vant den norske jenta 11 verdenscupseirer i terrengsykling i fjor. En temmelig unik og fantastisk prestasjon.

Lance Armstrong, Hicham El Guerrouj, Roger Federer, Michael Phelps, Michael Schumacher og Valentino Rossi er nominert til prisen årets idrettsmann, mens Kelly Holmes, Jelena Isinbajeva, Carolina Klüft, Maria Sjarapova, Annika Sörenstam og Leontien Zijlaard-van Moorsel er nominert på kvinnesiden til den mest prestisjetunge prisen.

Tre svensker er nominert til Laureus-priser i år. Ved siden av Klüft og Sörenstam er også Jonas Jacobsen nominert. Han er skytter.

(®NTB)

NORSK IDRETTSPRIS:</B> Gunn-Rita Dahle ble kåret i januar.