Gunn-Rita på norsk superlag

Fra neste sesong kan Gunn-Rita Dahle (25) komme til å kjøre for et norsk elitelag i terrengsykling. I løpet av noen dager er forhåpentligvis de nødvendige sponsoravtalene ferdigforhandlet. - Jeg håper dette laget blir noe av, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jernkvinnen, som tok sølv i EM sist helg, skal sammen med de mannlige terrengsyklistene Rune Høydahl og Håkon Austad danne et - i første omgang - helnorsk DBS-lag.

- Konseptet er klart, men det gjenstår å sluttforhandle med én eventuelt to sponsorer til, sier leder for norske terrengsyklister Ole Kristian Silseth.

Superlag

Men det må handles raskt. Gunn-Ritas nederlandske arbeidsgiver, American Eagle, ønsker nemlig å reforhandle kontrakten med sin norske sykkeldronning i løpet av kort tid.

- Vi hadde håpet å ha det i boks før 1. september, så vi bør i hvert fall ikke passere den datoen med så mye, sier Silseth.

Både syklister og ledere håper det norske superlaget blir en realitet.

Bedre tilbud


- Det ville gjort det mye enklere for meg å kjøre for et norsk lag. Jeg er lovet god lønn og håper laget blir en realitet, sier Gunn-Rita.

Silseth er ikke i tvil om at de norske syklistene vil få et godt tilbud.

- Økonomisk skal det være like bra, og til sammen skal utøverne få et bedre tilbud, sier han.
- Det finnes masse kompetanse innenfor utholdenhetsidretter i Norge som disse utøverne ikke får dratt full nytte av i dag. Dessuten får de anledning til å planlegge sin egen sesong mye bedre.

  • Gunn-Rita Dahle kjører Birkebeinerrittet (85 km) på lørdag. Søndag reiser hun til Canada for å kjøre verdenscup og VM i terrengsykling. 25-åringen kjører i tillegg VM på landevei den 9. oktober i Nederland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer