Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunn-Rita tok sensasjonelt EM-gull

Dahle Flesjå i storslag etter fødselen.

STORT: I sommer fødte Gunn-Rita Dahle Flesjå en sønn, i formiddag tok hun EM-gull i terrengsykling maraton. Her fra OL i Beijing i fjor.
Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX

Gunn-Rita Dahle Flesjå i aksjon i løypa der hun fredag kjører OL-ritt i terrengsykling.
STORT: I sommer fødte Gunn-Rita Dahle Flesjå en sønn, i formiddag tok hun EM-gull i terrengsykling maraton. Her fra OL i Beijing i fjor. Photo: Cornelius Poppe / SCANPIX Gunn-Rita Dahle Flesjå i aksjon i løypa der hun fredag kjører OL-ritt i terrengsykling. Vis mer

||| (Dagbladet.no): Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet inn til EM-gull i terrengsykling maraton i Tsjekkie i formiddag, melder NTB.

Dahle Flesjå er tilbake i storslag, og EM-gullet kommer to uker etter at hun vant eliteklassen i Birkebeinerrittet i slutten av august.

- Sensasjon. Hun slo sølvvinneren fra OL i Beijing med flere minutter og satte ny løyperekord, skriver trener og ektemann Kenneth Flesjå i en SMS til Dagbladet.

Den norske jenta vant EM-gull også i 2006, men da hadde hun ikke født en gutt bare noen måneder tidligere. Først i juni deltok hun i sykkelritt igjen for aller første gang siden hun ble mor til lille Bjørnar i mars.

- Jeg traff perfekt med dagen, og det føltes som å fly, men også for meg er EM-gull en sensasjon. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå helt til topps etter alt som er skjedd det siste året. Tross alt har jeg bare trent halvparten av normalt i sommer, men jeg traff perfekt med dagen, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til NTB.

- Neste sesong begynner OL-kvalifiseringen, så jeg må sanke jevnt med poeng i de fleste rittene. Men noen seiersmaskin fra mars til september blir jeg nok aldri igjen. Med et barn å ta vare på, må vi bli selektive i hvilke løp vi skal stille til start i, sier hun.

OL-sølvvinneren Gunn-Rita slo heter Maja Wloszczowska.

— Hvordan er det mulig?

— Vi har vært effektive, og absolutt all trening har vært av ypperste kvalitet. Noe dødtid har vi ikke tid til. Dessuten har hele familien stilt opp og hjulpet oss. Vi ville aldri klart dette uten dem, sier Dahle Flesjå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media