BIRKEN-SEIER: Gunn-Rita Dahle Flesjå tråkket i dag inn til seier i Birkebeiner-rittet. Her fra OL i Beijing. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Gunn-Rita Dahle Flesjå i aksjon i løypa der hun fredag kjører OL-ritt i terrengsykling.
BIRKEN-SEIER: Gunn-Rita Dahle Flesjå tråkket i dag inn til seier i Birkebeiner-rittet. Her fra OL i Beijing. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Gunn-Rita Dahle Flesjå i aksjon i løypa der hun fredag kjører OL-ritt i terrengsykling.Vis mer

Gunn-Rita vant møkkaritt

Til topps i Birken.

Gunn-Rita Dahle Flesjå var tilbake i storslag etter fødselen og vant eliteklassen i Birkebeiner-rittet.

I et ritt preget av dårlig vær og ekstremt mye gjørme, trengte Dahle Flesjå 3.27,02 timer på de 94,7 kilometerne fra Rena til Lillehammer. Hun kom i mål ugjenkjennelig av all gjørmen, men lykkelig over seieren.

- Det var sinnssykt gøy å kjøre, sa terrengsyklisten ifølge VG Nett.

- Jeg hadde ikke forventet så mye. Vi har fått en liten gutt på fire måneder og jeg kjørte VM i maraton på søndag. Jeg trodde ikke at jeg hadde hentet meg inn, sa hun.

Men det hadde hun. I tillegg til å kjøre fra mannen Kenneth Flesjå, knuste hun konkurrentene i kvinnenes eliteklasse.

- Jeg er selvfølgelig overrasket. Det er fantastisk å være her og kjøre Birken igjen. Det er altfor lenge siden sist, sa hun.
Mye regnvær skapte vanskelige forhold under avviklingen av rittet, men deltakere og tilskuere valgte likevel å møte opp i hopetall.

Her finner du alle Birkebeiner-resultatene

(NTB)