Gunn-Ritas første v-cupseier på fire år

- Jeg kan knapt tro dette.

TILBAKE PÅ TOPP: Gunn-Rita Dahle ser ut til å være i rute til OL i London. Foto: AP/Keystone/Maxime Schmid
TILBAKE PÅ TOPP: Gunn-Rita Dahle ser ut til å være i rute til OL i London. Foto: AP/Keystone/Maxime SchmidVis mer

Gunn-Rita Dahle Flesjå vant søndagens verdenscupritt i terrengsykling rundbane i Frankrike, 14 sekunder foran tsjekkiske Katerina Nash.

Det er første gang siden 2008 at Flesjå tar en seier i verdenscupen. Hun er nå oppe i 27 enkeltseirer. Triumfen i Frankrike var også den første etter at hun ble mamma.

- Jeg kan knapt tro dette. Jeg konsentrerte meg om ikke å gå over grensen. Du trenger nemlig så mye kraft og konsentrasjon i denne løypa. Jeg hadde et veldig godt løp, sa Flesjå til Cyclingnews.

I den teknisk krevende løypa i La Bresse skiftet jentene stadig på ledelsen. Flesjå avgjorde på den siste runden. Nash ledet lenge, men to uhell mot slutten åpnet døren for Flesjå.

- Alle snakker om OL, men det er andre viktige løp også, som dagens. Dersom jeg skal kjempe for gull i London, må jeg være i toppslag. Jeg er på rett vei, men vi må bare vente og se hva som skjer i London, fortalte Flesjå.

Tidligere verdensmester Jirina Kalentjeva var ett av få store navn som manglet på startstreken. Hun har valgt høydetrening foran sommerlekene i London.

Sammenlagt leder Julie Bresset med 750 poeng. Den franske jenta ble nummer tre søndag. Gunn-Rita Dahle Flesjå er nummer fire med 538 poeng. Hun ligger også bak Catharine Pendrel (Canada) og Maja Wloszczowska (Polen), som har henholdsvis 690 og 670 poeng. De ble nummer fire og fem søndag.

(NTB)