Gunnar (74) oppdaget Kjetil Rekdal

REKDAL/FIKSDAL (Dagbladet): I bygdene Rekdal og Fiksdal i Møre og Romsdal ble han bare kalt «fotballprofessoren» i går. Det var nemlig Gunnar Fiksdal (74) som oppdaget Kjetil Rekdal og ryddet plass til 15-åringen på Rekdal/Fiksdals A-lag i 1984.

Latteren satt løst da den eldre garde i Kjetil Rekdals hjembygd møttes på butikken i Fiksdal i går. Opplevelsen i minuttene før klokka 23 sankthansaften ble livlig diskutert og analysert. Samtaleemnet var uuttømmelig.

Fotballprofessor Gunnar Fiksdal ble spurt om det meste av sine sambygdinger, blant annet fordi han har direktekontakt med Kjetils foreldre, som er i Frankrike.

- Klart jeg var spent da Kjetil skulle ta straffesparket, men jeg visste det var landslagets kaldeste fisk som skulle sende Norge videre i VM, sier en fornøyd Fiksdal.

- Det kunne ha kommet ei naken dame inn i rommet uten at jeg hadde reagert. Det ble så spennende at jeg til slutt måtte snu meg vekk, sier Rolf Nakken om Norges viktigste straffespark.

Bygdas eneste produksjonsbedrift, Møretank, fortsatte produksjonen i går under ledelse av Yngve Rekdal (25), yngstebror til Kjetil.

- Kjetil er ikke følelsesladet. Derfor regnet jeg med at han scoret. Jeg snakket med han på telefonen bare noen timer før Brasil-kampen, og da fleipet han mest med reaksjonene på de gule skoene, sier yngstebroren.