Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunnar Prokop taklet motspiller

Er dette tidenes mest usportslige trener-opptreden?

|||
(Dagbladet): Den østerrikske håndballtreneren Gunnar Prokop (69) er en kontroversiell mann.

Men gårsdagens takling av en motspiller er likevel noe av det mest ekstreme vi har sett selv fra den kanten.

Hypo Niederösterreichs trener så at franske Metz var i ferd med å kontre inn vinnermålet mot laget hans på stillingen 27-27 og noen små sekunder igjen.

Kontringen kom langs sidelinja der innbytterbenkene står, og Prokop tok et lite steg inn på banen og kroppstaklet Metz-spilleren Svetlana Ognjenovic.

Grovt usportslig
De norske dommerne André Hansen og Øistein Pettersen viste ham direkte ut.

- Vi har skrevet rapport til EHF. Vi betraktet episoden som grov usportslig opptreden, sier Hansen til TV 2 Sporten.

Men Prokop spankulerte glisende og stolt som en hane nedover sidelnja etter utvisningen. Kampen endte 27-27, og Prokop mener han gjorde det eneste rette.

- Jeg er nødt til å ofre det røde kortet før jeg taper kampen. Taktisk var det helt riktig å gjøre det, og det var jo ingen fare for at noen skulle bli skadet, sier han til ORF ifølge TV 2.

Lian: - Pinlig
Men etisk er det jo i strid med alle idrettens fair play-prinsipper, og det gjenstår å se om Hypo får godkjent resultatet.

- Jeg har aldri sett noe slikt før, og synes dette er pinlig, sier det europeiske håndballforbundets norske president Tor Lian.

Han vil imidlertid ikke si hvilke konsekvenser det dreier seg om foreløpig.

Prokop var trener for et sterkt østerriksk kvinnelandslag på 90-tallet. Laget besto i stor grad av spillere importert fra Øst-Europa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media