Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunnarsson avgjorde igjen

Tilbake som toppscorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Odd - Stabæk 0-1

Det ble ikke den folkefesten som var spådd i forkant. Begge lags supportergrupperinger hadde i forkant skrytt av motstandernes lagferdigheter, og mente nok at spillestilene ville passe hverandre godt. Det var spådd mange mål på Odd stadion, men det ble med lovnaden.

For kampen var tett og hard, og framover på banen manglet presisjonen hos spissene. Da ble fokus flyttet over på midtbanen, og særlig på den lille brasilianeren Alanzinho hos Stabæk.

Brasilianer i storslag

Særlig sentral var Stabæks Alanzinho, som har spilt seg godt inn i førsteelleveren hos Stabæk. Kombinasjonen Alanzinho/Gunnarsson førte til flere farlige situasjoner foran Jarsteins mål, og på andre siden av banen hadde de Ornelas dagen fra sin høyrekant-rolle.

Det var Odd som håndterte det meste av det som skjedde på hjemmebane i dag, stort sett regissert av en svært god de Ornelas.

Men det tok lang tid før det virkelig ble målsjanser av noe slag på Odd stadion, og da var det bortelaget som viste fram sin mest angrepsvillige side. Alanzinho driblet seg til litt fritid rett utenfor Jarsteins mål, la ballen til en framrusende Nannskog som så la over til Somen Tchoyi. Sistnevnte dro kraftig til på hel volley, men skuddet gikk rett på Jarstein.

De fleste på stadion var nok enige i at det ville være fortjent med ledelse for bæringene da, for angrepet var velregissert, det manglet bare centimetre på mål, og Odd var ganske svake bakover.

ALENE PÅ TOPPEN: Ut av ingenting dukket den lille islendingen opp og satte inn seiersmålet. Foto: Scanpix
ALENE PÅ TOPPEN: Ut av ingenting dukket den lille islendingen opp og satte inn seiersmålet. Foto: Scanpix Vis mer

- Tempoet var sørgelig lavt og vi får oss noen trøkker her og der som setter oss ut i perioder. Jeg skal ikke skylde på varmen, men det var lett å se at mange av spillerne ikke trivdes noe særlig, sier Odd-trener Arne Sandstø til Nettavisen.

Brant straffe

Og det tok ikke mange minuttene etter pause før Stabæk igjen klarte å komme seg i angrep. Hjemmelaget hadde da startet andre omgang som den første, og så ut til å være i kontroll.

Men så driblet Alanzinho seg inn i Odds sekstenmeter. Han kjørte huskestue, og kalrte å holde på ballen. Men ballen fikk en uheldig sprett, og der var forsvarer Pelle Nilsson ute med hånda. Dommer Skjerven dømte korrekt straffe, til snaut 4900 hjemmetilskueres forargelse.

Og igjen var Alanzinho i fokus, for det var han som stilte opp på ellevemetersmerket. Og brant straffen. På benken rev hjelpetrener Belsvik seg i håret.

- Alle kan bomme på straffe. Men det vi på benken ikke forstår er hvorfor Nannskog ikke tok den, sa Petter Belsvik til FXT under kampen.

Lufta gikk ut av den lille brasilianeren etter det, og med Alanzinho la Stabæk seg bakover. Og matchen bølget, men uten de helt store sjansene.

Toppscoreren avgjorde

Men det var før Gunnarsson dukket opp. Kampen hadde sluttet å vippe ved 86 minutter, og begge lagene hadde slått seg til ro med ett poeng.

Et innlegg fra venstre gikk høyt over femmeteren, der Gunnarsson sto ventende. Han traff langtfra rent på hel volley, men ballen gikk hardt i bakken, og dalte i en høy bue over Jarstein i målet. 0-1 var noe ufortjent,

Gunnarsson klatret dermed opp som Eliteseriens toppscorer med elleve scoringer så langt. Nærmeste utfordrer er makker Daniel Nannskog, som fortsatt står med ti.

Odd kunne fort tatt et poeng tre minutter senere, da Tarjei Dale brått fikk stå alene og heade mot Knudsen og Oddmålet. Men ballen gikk over, og Stabæk var svært fornøyd med å trille ball til Skjerven blåste av.

Dermed har bæringene 25 poeng, og det er ikke langt opp til medaljeplass.