Gunnarsson med ny skrekkretur til Skien: - Det er komisk

Fagermo tror Odd-tilhengerne godter seg.

UHELDIG: Vålerengas Niklas Gunnarsson har ikke vært heldig i oppgjørene mot gamleklubben. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
UHELDIG: Vålerengas Niklas Gunnarsson har ikke vært heldig i oppgjørene mot gamleklubben. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Odd - VIF 2-2

(Dagbladet): Tidligere Odd-spiller Niklas Gunnarsson (23) returnerte til Skien og Skagerak Arena for første gang da lagene møttes i cupen for ti dager siden. Da lagde forsvarsspilleren straffesparket som knuste årets Ullevaal-drøm på overtid.

I dag var derfor ønsket om å revansjere seg stort. I stedet endte det med et selvmål som kunne kostet Vålerenga dyrt.

- Det begynner å bli litt komisk at jeg skal ha så uflaks. Men sånn er fotball. Jeg kan ikke gjøre noe med det. Ballen treffer meg bare. Jeg tror på karma, men det har ikke slått til enda, sier Gunnarsson i et intervju med TV 2.

Tror på skadefryd Den talentfulle 23-åringen forlot Skien-laget etter forrige sesong. Det falt ikke i god jord blant Odd-supporterne, som bare måneder i forveien gjennomførte en innsamlingsaksjon for å betale lønna hans. På et tidspunkt ble Gunnarsson også stemplet som «Judas».

Med det friskt i minnet, tror Odd-trener Dag Eilev Fagermo at det er flere som har funnet glede i at Gunnarsson nå har fått to svært tøffe opplevelser i møtene med sin tidligere hjemmebane.

- Niklas var en flott gutt i Odd, men jeg tror nok det er noen som koser seg over at han har vært involvert i disse episodene, sier Fagermo til rettighetshaveren.

- Dette er fotball Gunnarsson-overgangen brakte sterke følelser i sving hos mange da den ble kjent. VIF-sjef Kjetil Rekdal mener likevel at slike klubbytter er en naturlig og viktig del av fotballen.

- Dette er fotball. Hvis du skal utvikle deg, må du ta stadig nye steg. Jeg husker Sogndal-generasjonen med blant andre Anders Stadheim. Det var gutter som ble der altfor lenge. Til slutt stagnerte de, sier Rekdal, før han legger til:

- Det vil nok gå spillere fra Vålerenga til Odd også en dag.

Herlig kamp Toppkampen mellom Odd og Vålerenga inneholdt imidlertid mye mer enn bare Gunnarssons selvmål. Oppgjøret levde virkelig opp til forhåndsforventningene. Etter 90 fartsfylte minutter, var det derfor heller ikke urettferdig at lagene fikk ett poeng hver for innsatsen.

- Jeg synes det er greit med ett poeng til hvert av lagene. Vi faller såpass av i andre omgang. Det var en veldig god kamp, hvor uavgjort var et riktig utfall, sier Fagermo til TV 2.

Det var lenge usikkert hvordan kampen ville ende. Spillet bølget fram og tilbake i store deler av oppgjøret, med en rekke sjanser til begge aktørene.

Traff aluminiumet På overtid banket også Tippeligaens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson, ballen i stolpen.

Det var likevel Odd-stopper Lars Kristian Eriksens selvmål drøye ti minutter før full tid som ble kampens siste scoring.

- Begge lagene ønsket å vinne. Skal man være med å kjempe om medaljer, trygger man ikke inn ett poeng. Da vi fikk utligningen, gikk vi for seieren, sier Rekdal til TV 2.

- Odd var flinke på gjennvinning. De brukte Frode Johnsen på en ekstremt god måte. Odd er et godt lag. Det kan man ikke se bort ifra. Vi gjør en del irriterende feil, som gjør at motstanderen kommer litt for lett til sjanser enkelte ganger, fortsetter han.

Viste vei For Odd fikk tidlig scoringsmuligheter i solskinnet på Skagerak Arena.

Elbasan Rashani var et konstant aktivum på venstresida, mens Fredrik Oldrup Jensen styrte spillet fra sin dype midtbaneposisjon. Sammen sto duoen bak flere mønsterangrep i den første omgangen. Det var likevel et innkast som skulle vise seg å føre til det første målet.

Finske Jarkko Hurme brukte all muskelkraft tilgjengelig i sin fjerde Tippeliga-kamp og fant luggen til Frode Johnsen. Tanksenteren gjorde som så uendelig mange ganger før i sin imponerende karriere; og stusset ballen videre.

Like bak lå Odd-kaptein Steffen Hagen, som hadde plassert seg i henhold til hvor han trodde ballen ville falle ned. Med et mer eller mindre ubevisst hofte-touch tverrvendte midtstopperen, før han dunket kula i mål.

Hagens første Tippeliga-scoring siden 12. august 2011.

Perlescoring Det tidlige baklengsmålet så ut til å vekke et hittil tamt Vålerenga-lag.

Med ligaens toppscorer i spissen, startet hovedstadslaget umiddelbart jakten på utligningen.

En jakt som endte med fulltreff da høyre kant Alexander Mathisen traff blink etter 25 minutter spilt.

Nok en gang kom målet etter et langt innkast som ble stusset videre - ved dette tilfellet ut til Mathisen som sto og ventet i returrommet.

Cirka 20 meter fra mål, banket den anvendelige 27-åringen til ballen på direkten, før han kunne konstatere at den lå i nettet bak Odd-keeper André Hansen like etterpå.

Gunnarssons skrekkretur Med scoringen var Vålerenga for fullt tilbake i kampen. Håpet om seier og tre poeng, som ville sende dem opp og forbi Odd på tabellen, var innenfor rekkevidde.

Det vil si helt til Niklas Gunnarsson rotet det til like før pause.

Den tidligere Odd-spilleren returnerte til Skagerak Arena for første gang i cupen for ti dager siden. Da forårsaket backen straffesparket på overtid som knuste årets Ullevaal-drøm. I kveld håpet nok telemarkingen å gjøre det godt igjen, men i stedet for ble det denne gang et selvmål.

Drøye ti minutter før full tid, kunne imidlertid Gunnarsson puste litt lettere ut, da Eriksens selvmål forhindret Vålerenga fra å gå på sitt andre strake tap.

HERLIG MATCH: Odd-gutta Elba Rashani og Herolind Shala smilte etter lagets 1-0-scoring mot Vålerenga. Oppgjøret endte 2-2.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
HERLIG MATCH: Odd-gutta Elba Rashani og Herolind Shala smilte etter lagets 1-0-scoring mot Vålerenga. Oppgjøret endte 2-2. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer