SARPSBORG,  20110616.
Fra v. Mikkel Diskerud og Veigar Pall Gunnarsson i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Stabæk  (1-1).
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
SARPSBORG, 20110616. Fra v. Mikkel Diskerud og Veigar Pall Gunnarsson i eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Stabæk (1-1). Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Gunnarsson sa ja til Vålerenga

Klubbene bekrefter overgang. - Ekstremt godt å få ting ned på papiret.

(Dagbladet): Veigar Páll Gunnarsson er klar for Vålerenga, og spiller sin siste kamp for Stabæk mot Start søndag.

Det bekrefet Stabæk på sine hjemmesider. Også Vålerenga bekrefter overgangen på sin nettside.

- Jeg er utrolig fornøyd. Jeg kjenner Vålerenga veldig godt og det er en stor klubb. Jeg har trua på at jeg kan vinne noe her, sier islendingen til Vålerengas nettside.

Gunnarsson var ønsket også i Rosenborg, men selv om han takket nei til Vålerengas første tilbud falt valget til slutt på Oslo-klubben.

- Det er ekstremt godt å få ting ned på papiret. Det har vært mye mas og usikkerhet, men nå er det klart og det er jeg kjempefornøyd med, sier han til vif-fotball.no.

Stor bidragsyter Gunnarsson kom til Stabæk i 2004, og vant Tippeligaen med klubben i 2008. Han ble etter sesongen solgt til Nancy, men returnerte til Stabæk etter et mislykket opphold i den franske klubben.

- Veigar har vært en stor bidragsyter for Stabæk i alle årene han har vært her. Han kom fra Island i 2004 og spilte i Stabæk til og med 2008. I denne perioden skal Veigar ha sin del av æren for de gode sportslige resultatene klubben har oppnådd, skriver klubben i pressemeldingen.

Stabæk sliter økonomisk, og det skal være en del av forklaringen på at de nå slipper islendingen til Vålerenga.

- Veigar er en godt betalt spiller og som kjent har Stabæk utfordringer både med arenasituasjonen og økonomi. Denne situasjonen tatt i betraktning, finner klubben det riktig å selge Veigar til VIF. Betydelige sparte lønnskostnader er hovedårsaken til dette, og det vil gjøre arbeidet enklere med å løse den kortsiktige utfordringen vi har økonomisk.

Kortsiktig og langsiktig Vålerengas sportsdirektør, Truls Haakonsen, er glad for å ha sikret islendingen. Vålerenga har lenge sett etter offensive spillere.

- Veigar er en spiller alle norske klubber, trenere og ledere kjenner godt. Han har hatt en god sesong så langt med syv mål og fire assist på de første 15 kampene, så han har vi tro på at kan komme inn å gjøre jobben med en gang, sier Haakonsen.

Gunnarsson er Stabæks toppscorer så langt denne sesongen. Islendingen har funnet nettmaskene syv ganger og har også fire målgivende pasninger.